21. 02. 2018 - 16:04
Nijemci priredili iznenađenje, poznati polufinalisti...
907
Shares
Nijemci priredili iznenađenje, poznati polufinalisti hokejaškog turnira

PJONGČANG

Nijemci priredili iznenađenje, poznati polufinalisti hokejaškog turnira

21. 02. 2018 - 16:04
0
Shares

Kompletirano je četvrtfinale hokejaškog turnira na ZOI-u. 

Poznati su svi polufinalisti, a posljednji su u samu borbu za medalje ušli Kanađani i Nijemci koji su iznenađujuće savladali Švedsku nakon produžetaka 4:3, dok je Kanada Finsku dobila s 1:0.

Dvoboj Kanade i Finske bio je rovovski i vrlo, vrlo izjednačen. Presudio je jedan pogodak i to iz situacije koja nije izgledala opasno i nije bila izrađena. Taj presudan trenutak dogodio se u 55. sekundi treće trećine kada je Noreau pogodio s udaljenosti i taj se rezultat održao na semaforu sve do kraja utakmice.

Nijemci su danas pak priredili najveće iznenađenje hokejaškog turnira izbacivši u četvrtfinalu Švedsku koja je bila jedan od favorita za osvajanje zlata. Možda i presudan trenutak utakmice zbio se sredinom prve trećine kada je Njemačka u razmaku od samo 29 sekundi dva puta pogodila preko Ehrhoffa i Noebelsa.

U drugoj trećini nije bilo golova, a onda je krenula potpuna ludnica u posljednjoj trećini. Prvo je Lander smanjio na 1:2 i donio nadu Švedima, ali samo dvije minute kasnije Kahun opet vraća Njemačku na dva razlike. Ipak, njihovo vodstvo trajalo je samo tri minute jer je Švedska svojim 'blitzom' preko Hersleya i Wilstranda stigla do izjednačenja.

Nakon toga činilo se kako se momemtum promijenio i kako će Švedska proći u polufinale što se i očekivalo, ali Nijemci su imali druge planove. Izdržali su do kraja regularnog dijela, a onda u drugoj minuti produžetka preko Reimera došli do pogotka za pobjedu i ulazak u samu borbu za medalje.

Sada su poznati svi polufinalisti, u borbi za finale snage će odmjeriti Rusija i Češka te Kanada i Njemačka.

Učitaj još novosti