21. 02. 2018 - 15:07
Oglasili se iz N/FSBiH: Preduzete su konkretne aktivnosti u...
907
Shares
Oglasili se iz N/FSBiH: Preduzete su konkretne aktivnosti u vezi sa namještanjem utakmica

SAOPĆENJE

Oglasili se iz N/FSBiH: Preduzete su konkretne aktivnosti u vezi sa namještanjem utakmica

21. 02. 2018 - 15:07
0
Shares

Evropska fudbalska federacija (UEFA) zatražila je od vlasti u BiH provjeru šest fudbalskih utakmica odigranih u našoj zemlji zbog sumnji da su bile namještene.

Tim povodom oglasili su se iz N/FSBiH sljedećim saopćenjem:

"Nemamo saznanja da se UEFA, u vezi sa navedenim neposredno, obraćala nadležnim organima naše zemlje. Međutim, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je u prethodnom periodu primio nekoliko izvještaja iz UEFA-e koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na pojedinim utakmicama u Bosni i Hercegovini. U vezi s tim preduzete su konkretne aktivnosti u skladu sa odredbama važećih propisa NS/FS BiH.

U tom smislu, nakon provođenja istražnih radnji pred organima NS/FS BiH, svi predmeti koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na utakmicama proslijeđuju se nadležnom državnom tužilaštvu na postupanje u skladu sa zakonskim propisima. Shodno navedenom, izvjestan broj predmeta je dostavljen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, dok se za određene predmete postupci vode pred organima Saveza.

Imajući u vidu načelo povjerljivosti  NS/FS BiH nije u mogućnosti objavljivati konkretne podatke o utakmicama koje su predmet istrage, ali naglašavamo da je NS/FS BiH otvoren za saradnju sa relevantnim tijelima  UEFA-e i nadležnim organima za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini."

Detaljnije o istragi UEFA-e pročitajte OVDJE.

Učitaj još novosti