21. 02. 2018 - 09:31
Oglasio se vlasnik Milana: Mediji ga optužili da je...
907
Shares
Oglasio se vlasnik Milana: Mediji ga optužili da je bankrotirao, a ovako im je on odgovorio

YONGHONG LI

Oglasio se vlasnik Milana: Mediji ga optužili da je bankrotirao, a ovako im je on odgovorio

21. 02. 2018 - 09:31
0
Shares

Pozivajući se na kineske tabloide, brojni talijanski mediji su plasirali informaciju kako je Milanov predsjednik Yonghong Li bankrotirao te kako je pred talijanskim i evropskim velikanom maglovita budućnost. 

Nakon najava o zaplijeni višemilionske imovine i finansijskom krahu, Yonghong Li je reagirao i decidirano opovrgnuo medijske natpise nazvavši ih "lažnim" i "deplasiranim". Kako je naglasio u svojem javnom istupu, posljednje laži u nizu samo su nastavak kampanje koja se vodi protiv njega otkako je preuzeo predsjedničku funkciju. 

"Tokom posljednjih 48 sati u medijima sam pročitao pojedine neistinite priče koje štete i Milanu, mojoj porodici i mojem biznisu. Otkada sam kupio Milan, susretao sam se sa svim vrstama poteškoća i trpio ogroman pritisak. Poslije najnovijih glasina, želim stvoriti mirniju atmosferu oko kluba i njegovih temelja", poručio je Milanov čelnik u začetku svojeg obraćanja.

"Glasine su došle do točke kada počinju štetiti Milanovoj porodici. Koristim priliku kako bih, uz nadu kako se posljednji put svima obraćam, objasnio da je situacija u vezi s mojim osobnim financijskim resursima poputno zadovoljavajuća. Moje kompanije, kao i Milan normalno funkcioniraju i na zdravim su nogama. Nadam se kako se nikakav kredibilitet ne pridaje vijestima koje nisu istinite", energično je govorio i onda zaključio:

"Pratim svaku Milanovu utakmicu u tekućoj sezoni. Svjedočio sam kako Milanovi igrači i navijači plaču i slave. Duboko sam osjetio svaku emociju. Sa svojim suradnicima mogu izdržati bilokakav pritisak jer smo uvjereni kako ćemo doseći nove visine i nagraditi sve navijače diljem svijeta. Sve ćemo učiniti da se Milan vrati u vrh", zaključio je na koncu monologa snimljenog u svojoj rezidenciji u Kini. 
 
Podsjetimo, talijanski dnevnik Corriere della Sera objavio je vijest kako je Yonghong Li "proglasio bankrot te kako se njegova imovina prodaje se na dražbi na Taobaou, kineskoj verziji eBaya". Navodno je kinesko pravosuđe naložilo prodaju kompanije, procijenjene na 60 miliona dolara, u kojoj Milanov vodeći čovjek posjeduje 11 posto vlasničkog udjela kako bi se namirili višemilionski dugovi prema pojedinim bankama. 

 

Učitaj još novosti