21. 02. 2018 - 09:26
Češka prvi polufinalist, srušili SAD nakon penala
907
Shares
Češka prvi polufinalist, srušili SAD nakon penala

HOKEJ

Češka prvi polufinalist, srušili SAD nakon penala

21. 02. 2018 - 09:26
0
Shares

Hokejaški reprezentativci Češke prvi su polufinalisti olimpijskog turnira nakon što su noćas u prvom četvrtfinalnom susretu dana s 3:2 nakon izvođenja penala savladali SAD.

Češka je s pravom postavljena kao favorit pred ovaj susret jer srušili su Kanadu i bez poraza stigli do četvrtfinala, dok su Amerikanci ovdje doveli nešto slabiju ekipu s dosta neprovjerenih igrača, upisali tri poraza u pet utakmica i neće ući u borbu za medalje. Ipak, poveli su upravo Amerikanci već u 7. minuti utakmice preko Ryana Donata, a krajem prve trećine za Češku je izjednačio Kolar.

U drugoj trećini Češka je potpuno preokrenula preko Kundrateka koji je u 29. minuti zabio za vodstvo koje je trajalo samo dvije minute jer je za SAD izjednačio Slater i to u situaciji s igračem manje na ledu. Ipak, Češka taj propust nije skupo platila iako do kraja regularnog dijela i produžetaka više nije bilo golova.

U pet serija raspucavanja kaznenihg udaraca jedini pogodak zabio je Petr Koukal za Češku i tako ih odveo u polufinale. Amerikanci su promašili svaki od pet pokušaja penala, ali i kroz cijeli turnir su pokazali dosta manje od Čeha i zasluženo putuju kući. Češka je imala više udaraca, aktivniju igru i zaslužila ući u samu borbu za medalje. Sada čekaju boljeg iz dvoboja Rusije i Norveške.

Učitaj još novosti