21. 02. 2018 - 09:14
Najveći uspjeh u karijeri: Sofia Goggia osvojila zlato u...
907
Shares
Najveći uspjeh u karijeri: Sofia Goggia osvojila zlato u spustu, Muzaferija posljednja

PJONGČANG

Najveći uspjeh u karijeri: Sofia Goggia osvojila zlato u spustu, Muzaferija posljednja

21. 02. 2018 - 09:14
0
Shares

Italijanska skijašica Sofia Goggia osvojila je zlato u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu i tako ostvarila najveći uspjeh svoje karijere.

Goggia je postala prva Italijanka koja se okitila najsjajnijim odličjem u spustu, a to je učinila prešavši stazu dugu 2.775 metara za minut, 39 sekundi i 22 stotinke.

Srebro je osvojila Norvežanka Ragnhild Mowinckel, koja je zaslužna za iznenađenje dana, dok je bronza pripala olimpijskoj šampionki iz 2010. godine Lindsey Vonn.

Goggia je u potpunosti zasijala, baš na mjestu gdje je prošle godine stigla do prve, a potom i druge pobjede u karijeri. Italijanka je pokazala da joj staza u Jeongseonu u potpunosti odgovara, pa je na svojim debitantskim Igrama došla do prve medalje, a ujedno je i ispisala nove stranice historije.

Od skijašica iz regiona, na stazi se našla i Elvedina Muzaferija iz Bosne i Hercegovine i na kraju je bila 31. od isto toliko takmičarki koje su završile trku. 

Skijašice posljednja individualna trka u Pjongčangu čeka u četvrtak, za kada je zakazana alpska kombinacija, koja je zbog predviđenih loših vremenskih uslova pomjerena za dan ranije.

Učitaj još novosti