20. 02. 2018 - 18:32
Povratak Alfe Romeo u Formulu 1: Ovako će izgledati njihov bolid
907
Shares
Povratak Alfe Romeo u Formulu 1: Ovako će izgledati njihov bolid

SARADNJA SA FERRARIJEM

Povratak Alfe Romeo u Formulu 1: Ovako će izgledati njihov bolid

20. 02. 2018 - 18:32
0
Shares

Ekipa Alfa Romeo Sauber predstavila je ovog utorka novi C37 bolid s kojim započinje svoju usku saradnju s Ferrarijem i nada se bijegu s posljednjeg mjesta u poretku konstruktora.

Podsjetimo, iza Saubera je razočaravajuća sezona u kojoj je bio daleko najslabija ekipa u Formuli 1, no bolji dani trebali bi doći već u 2018. godini.

Naime, Sauber je započeo usku saradnju s Ferrarijem, kao i Alfa Romeom koji je sestrinska firma i osim što se vraća u elitno automobilističko natjecanje svojim imenom u nazivu ekipe, također će Švicarcima dati na raspolaganje i svoje inženjere.

Dio saradnje je i prilika talentiranom Ferrarijevom junioru Charlesu Leclercu za dokazivanje ove sezone za volanom Sauberovog bolida koji će društvo pratiti Marcusu Ericssonu, već standardnom vozaču Formule 1 iza kojeg su moćne i bogate švedske firme.

Ovog utorka Alfa Romeo Sauber je predstavio svoj C37 bolid s kojim će se pokušati maknuti s dna poretka u Formuli 1, prenosi Tportal. Izgleda vrlo atraktivno, a koliko će biti brz ostaje nam tek vidjeti tokom zimskih testiranja koja počinju sljedeće sedmice.

"Naš cilj je vrlo jednostavan: dostići druge ekipe i nastaviti se poboljšavati tokom sezone. Siguran sam da će Marcus i Charles činiti idealnu postavu: jedan već iskusan, a drugi obećavajući talent," izjavio je ravnatelj Frederic Vasseur na predstavljanju.

 

Učitaj još novosti