20. 02. 2018 - 17:18
Poznati parovi četvrtfinala hokejaškog turnira na Igrama u...
907
Shares
Poznati parovi četvrtfinala hokejaškog turnira na Igrama u Pjongčangu

HOKEJ

Poznati parovi četvrtfinala hokejaškog turnira na Igrama u Pjongčangu

20. 02. 2018 - 17:18
0
Shares

Nakon SAD-a i Norveške u četvrtfinale hokejaškog turnira na Zimskim olimpijskim igrama plasirali su se Finska i Njemačka.

Finska je očekivano i lagano s 5:2 porazila Južnu Koreju zabivši im čak tri pogotka s igračem više što se pokazalo ključnim detaljem, a najviše se istaknuo Petri Kontiola koji je zabio prva dva pogotka, a sjajan je bio i Tolvanen s tri asistencija.

Puno je ravnopravniji i zanimljiviji bio susret Švicarske i Njemačke koji je na kraju pripao Nijemcima nakon produžetaka. Detalj koji je možda najviše odredio tok utakmice bilo je petominutno isključenje Cody Almonda sa švicarske strane koji je već u devetoj sekundi zbog udarca u glavu morao prosjediti gotovo cijelu trećinu.

Njemačka je to iskoristila i preko Pfoederla povela već u drugoj minuti, ali Švicarci su izjednačili preko Mosera na početku drugog perioda. Tada se utakmica smirila, svako je imao svoje šanse i nije bilo velikih srljanja s agresijom tako da do kraja regularnog vremena nije više bilo golova. Veliko slavlje Njemačkoj i prolaz u polufinale donio je Yannic Seidenberg već u 26. sekundi produžetka.

Sada su poznati svi četvrtfinalni parovi:

Švedska – Njemačka
Kanada – Finska
Češka –SAD
Rusija – Norveška          

Učitaj još novosti