20. 02. 2018 - 16:29
Bertrand i Carson je osvojili, ali ne i ove ikone: 10...
907
Shares
Bertrand i Carson je osvojili, ali ne i ove ikone: 10 najboljih igrača koji nikada nisu podigli trofej Lige prvaka

FOOTBALL365

Bertrand i Carson je osvojili, ali ne i ove ikone: 10 najboljih igrača koji nikada nisu podigli trofej Lige prvaka

20. 02. 2018 - 16:29
0
Shares

Djimi Traore, Ryan Bertrand, Thomas Vermaelen i Scott Carson samo su neki od nogometaša koji se mogu pohvaliti s medaljom osvajača Lige prvaka, najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Međutim, šta je s velikanima nogometa koji nikada nisu osvajali Ligu prvaka? Uoči večerašnjih mečeva osmine finala donosimo vam imena nekih od velikana nogometa koji nikada nisu podigli pehar evropskog prvaka. Izbor je napravila britanska stranica Football365. Mi moramo naglasiti da su izostavili, između ostalog, velikog Tottija.

Ruud van Nistelrooy

Strijelac 56 pogodaka u Ligi prvaka, ubojiti Holanđanin nikada nije došao niti do finala – njegova najbolja šansa bila je 2002., kada je Manchester United u polufinalu izbačen od budućeg viceprvaka, Bayera iz Leverkusena.

Patrick Vieira

Za razliku od Thierryja Henryja, koji je nakon odlaska iz Arsenala osvojio Ligu prvaka s Barcelonom, Francuz nije bio te sreće. Vieira je 2006. u dresu Juventusa poražen u četvrtfinalu protiv svog bivšeg kluba, a u januaru 2010. napustio je Inter, koji je nekoliko mjeseci kasnije podigao trofej. Baš peh...

Hernan Crespo

Jedan od Milanovih istambulskih tragičara, Crespo je dvaput zabio u finalu 2005. i izgubio. U karijeri je odigrao 65 utakmica u Ligi prvaka i postigao 25 pogodaka.

Pavel Nedved

Pobjednik Zlatne lopte 2003., Nedved je još jedan od Juventusovih velikana koji nikada nisu podigli najveći trofej. Njegov Juventus je 2003. poražen u finalu od Milana, a Čeh je utakmicu propustio zbog žutog kartona u polufinalu protiv Reala.

Fabio Cannavaro

Još jedan pobjednik Zlatne lopte koji nikada nije došao na krov Evrope. Cannavaro je najbliže došao 2003. kada je Inter u polufinalu poražen od Milana.

Dennis Bergkamp

Legendarni Holanđanin, koji je zbog straha od letenja propustio gotovo sve Arsenalove gostujuće evropske utakmice, bio je dio momčadi koja je u Parizu 2006. izgubila finale Lige prvaka od Barcelone. Bergkamp je imao 36 godina i to mu je bila posljednja prilika za osvajanje trofeja – nakon te sezone se oprostio od profesionalnog nogometa.

Gabriel Batistuta

Legenda Fiorentine nikada nije zaigrala u nokaut fazi Lige prvaka, ali Argentinac je ostavio dubok trag u takmičeju čijem osvajanju nije došao niti blizu iako je nastupao još za Romu i Inter.

Zlatan Ibrahimović

Ibrahimović je postigao 48 pogodak u 124 nastupa u Ligi prvaka u 15 sezona, ali nikada nije stigao niti do finala. Najbliže je bio 2010. kada je, u dresu Barcelone, poražen od svog bivšeg kluba, Intera. Ibra još ima šanse da konačno osvoji ovaj trofej.

Gianluigi Buffon

Najveći tragičar ove liste, Buffon je izgubio tri finala za Juventus u rasponu od 14 godina. Italijan je jedan od najvećih golmana svih vremena, a uz Ligu prvaka fali mu još samo naslov europskog prvaka s Italijom (izgubio je finale 2012. protiv Španije). Ova sezona mu je vjerovatno i posljednja šansa, ali prvo će njegov Juventus morat pobijediti Tottenham na Wembleyju. Što priznat ćete neće biti nimalo lahko.

Ronaldo

Originalni Ronaldo, fenomen, superzvijezda – igrač koji bi vjerovatno konkurisao za jednog od najvećih svih vremena da ga je tijelo poslužilo. U dresu Real Madrida izgubio je polufinale 2003. protiv Juventusa, a godinu dana kasnije je njegov klub šokirao Monaco porazivši ih u četvrtfinalu. Ronaldo je posljednju utakmici u Ligi prvaka odigrao sa samo 29 godina. Postigao je dva pogotka, naravno.

 

Učitaj još novosti