20. 02. 2018 - 13:25
Vujošević: Kreira se neopravdani optimizam gust poput...
907
Shares
Vujošević: Kreira se neopravdani optimizam gust poput sarajevske magle i mene to ne tangira

PRED DUEL S BELGIJOM

Vujošević: Kreira se neopravdani optimizam gust poput sarajevske magle i mene to ne tangira

20. 02. 2018 - 13:25
0
Shares

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će odigrati utakmicu trećeg kola drugog kruga kvalifikacija za SP, protiv selekcije Belgije u Sarajevu. Selektor Duško Vujošević upozorava na narednog rivala. 

"Bitno je da su se svi pozvani odazvali, a zdravstveno stanje je dobro izuzimajući umor. Naredna utakmica je vrlo složena. Belgijanci često mijenjaju odbranu, čak u nekim utakmicama igraju i zonski presing", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare.

"Oni su ozbiljna reprezentacija, izadnjih deset godina konstantno napreduju. Nisu otvorili najbolje ove kvalifikacije, ali nije to nijednom glatko izgledalo. Ranije su došli u Sarajevo, što sugeriše koliko ozbiljno shvataju ovaj meč. Kad bi izgubili od nas, bili bi na korak do ispadanja", smatra naš selektor.

Opuštanja ne smije biti...

"Svjesni smo da nas čeka snažan protivnik koji će biti motivisan. Kod nas se kreira neopravdani optimizam, a on je gust kao sarajevska magla. Na mene taj optimizam ne ostavlja neki efekat jer nije kreiran promišljanjem. Ovo nije utakmica koju će unapijed neko dobiti", zaključio je Vujošević.

Selektor je na konferenciji istakao da je najveći problem što Bosna i Hercegovina nema jaču ligu, kao i to da je u tim uvjetima teško stvoriti jaku reprezentaciju. Meč između BiH i Belgije igra se u petak s početkom u 20 sati u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu.

Učitaj još novosti