19. 02. 2018 - 17:36
Senzacija svih senzacija: Šeici izgubili strpljenje, Neymar...
907
Shares
Senzacija svih senzacija: Šeici izgubili strpljenje, Neymar dobio dozvolu da pregovara s Perezom!

DON BALON

Senzacija svih senzacija: Šeici izgubili strpljenje, Neymar dobio dozvolu da pregovara s Perezom!

19. 02. 2018 - 17:36
0
Shares

Neymar je prošlog ljeta prešao iz Barcelone u PSG u senzacionalnom transferu vrijednom čak 222 miliona eura i postavio novi rekord. Brazilac je odmah i opravdao uloženo, zabio je već 28 pogodaka uz 16 asistencija, ali nedovoljno da se izbjegne poraz u Madridu prošle sedmice. Real se s 3:1 približio četvrtfinalu Lige prvaka, a bivši Barcin as pao u sjenu Cristijana Ronalda. Tako da će u revanšu Parižanima trebati i mnogo sreće žele li u nastavak najelitnijeg takmičenja.

Osim toga, Neymar nije u najboljem odnosu s navijačima pariškog kluba i već se neko vrijeme špekulira o njegovom odlasku u Real Madrid. Istina, te glasine nikad nisu potvrđene, ali poznata je njegova još dječačka želja da obuće dres slavnog kluba iz Madrida. Španski tabloid Don Balon tvrdi kako bi se senzacionalni transfer ipak mogao dogoditi već sljedećeg ljeta. Naime, bogati PSG-ov šeik Al-Khelaifi, dozvolio je Neymaru da na ljeto pregovara s Realom, ali samo uz jedan uvjet: da osvoji s viceprvakom Francuske Ligu prvaka.

Poznato je da Neymar nema odštetnu klauzulu, a sigurno da bogati šeici mogu uvijek ponuditi više nego bilo koji klub. Ipak, ne žele sigurno nezadovoljnog igrača u svojim redovima, te su spremni izaći mu u susret samo ukoliko osvoje Ligu prvaka. U suprotnom – morat će ostati u PSG-u i svađat se s navijačima, ponekad i saigračima, još barem koju sezonu. Ne treba ni naglašavati koliko ga silno u Madridu žele. Florentino Perez tako bi ostvario veliki san, ali i zadao težak udarac mrskim rivalima iz Katalonije.

Učitaj još novosti