18. 02. 2018 - 14:22
Bio je autor povijesne nogometne pljačke, a sada otkriva:...
907
Shares
Bio je autor povijesne nogometne pljačke, a sada otkriva: Morali smo bježati iz hotela, a i danas dobijam prijetnje!

MARCA

Bio je autor povijesne nogometne pljačke, a sada otkriva: Morali smo bježati iz hotela, a i danas dobijam prijetnje!

18. 02. 2018 - 14:22
0
Shares

Tom Hening Ovrebo (51), po struci psiholog, uvukao se u glavu navijačima Chelseaja 2009. godine i od tada ne izlazi. Godinama nakon utakmice Chelseaja i Barcelone u polufinalu Lige prvaka na Stamford Bridgeu dobivao je prijetnje smrću.

Španski dnevnik Marca pronašao ga je daleko od nogometa koji je, kako je priznao, zamrzio ponajviše zbog utakmice koja ga je obilježila. Chelseaju te tužne večeri za sve koji vole nogomet propustio je svirati ne jedan, ne dva, nego četiri čista penala.

Andres Iniesta zabio je u zadnjim minutama za finale u kojem je Barcelona kasnije pobijedila Manchester United i osvojila europsku krunu. Ali naslov je ostao u sjedni polufinalne utakmice i sudačke režije na Stamford Bridgeu.

"Više ne sudim, iako kad kolegama treba savjet, tu sam, pogotovo s psihološke strane. No ne sudjelujem više u nogometu", rekao je Ovrebo ekskluzivno za Marcu.

"Takve stvari se događaju, ponekad nisi na razini na kakvoj bi trebao biti. Nisam ponosan na tu svoju predstavu, nije to bio moj dan", rekao je Ovrebo.

Prilično skromna izjava za autora jedne od najvećih sudačkih sramota u povijesti Lige prvaka. Svima koji su gledali utakmicu, a kasnije i na desetke puta pregledavali snimku, bilo je jasno da je Chelsea brutalno pokraden.

Iz londonskog kluba izbrojali su šest nedosuđenih penala, sudijske analize pokazale su da Ovrebo nije sudio četiri.

"Morali smo promijeniti hotel te večeri", ispričao je Ovrebo, koji nikad više nije sudio važnije utakmice, a penzionisao se u oktobru 2013. godine.

"Ti si je*ena sramota". Te riječi urlao je u kameru Didier Drogba nakon poraza od Barcelone. Uefa ga je kaznila s četiri utakmice. Jose Bosingwa prošao je nešto bolje zbog komentara da je Barcelona te večeri kupila pošteno suđenje. Dobio je poštene tri utakmice kazne.

"Dobijem tri do četiri prijeteća e-maila godišnje i poneko pismo. Ali te poruke moja porodica nikad neće vidjeti, ne želim da ih to uznemirava. Sve je to dio posla, puno sam naučio, život ide dalje", rekao je Ovrebo u ranijim intervjuima.

Za mnoge navijače Chelseaja život je stao tog nesretnog 6. maja 2009. godine. A sad, gotovo desetljeće kasnije, Chelsea i Barcelona opet su u nokaut fazi Lige prvaka. Ovaj put ulog je četvrtfinale, prva utakmica je u utorak u Londonu...

Bez Ovreba, dakako...

Učitaj još novosti