16. 02. 2018 - 16:55
Održana press konferencija nakon odluke EHF-a: "Ovo je jedina...
907
Shares
Održana press konferencija nakon odluke EHF-a:

MUZUROVIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI

Održana press konferencija nakon odluke EHF-a: "Ovo je jedina prava istina o slučaju Nuić"

16. 02. 2018 - 16:55
0
Shares

Rukometna reprezentacija BiH neće igrati u baražu za odlazak na EP nakon što je EHF danas donio odluku da Zmajevi budu izbačeni, iako su na terenu izborili plasman.

Oni su prihvatili žalbu Švicarske zbog igranja Nuića iako nije bio u zapisniku za taj meč,  registrovali meč 10:0 u korist Švicaraca.

Tim povodom danas je održana press konferencija u Sarajevu gdje se prisutnim novinarima obratio direktor RS BiH Gordan Muzurović, koji je govorio šta se sve dešavalo uoči presudnog meča u Tuzli.

“Ja sam u Tuzli bio već 12. januara da ugostimo delegata Repešeka i sudije Mađare. Bili smo na jednoj večeri razgvarali o utakmici u jednoj sportskoj atmosferi. Delegat i Švicarci su bili smješteni u dva različita hotela. Delegat je zakazao tehički sastanak u hotelu u kojem je boravio. To mi je bilo čudno zašto nismo to održali u dvorani. Na tom sastanku je preduslov za bilo šta. Tu se rješavaju sve stvari i poslije toga ne postoje nikakve izmjene. Delegat je bio sa svojim laptopom kojem jedini ima pristup sistemu EHF-u gdje se sve stvari rješavaju. Delegat je pitao imamo li kakvi primjedbi. Švicarci su se javili za riječ, a ja sam ostao zabezeknut", govorio je Muzurović pa nastavio:

"Pod broj jedan žalili su se na hranu. Zatim žalili su se da su bili uznemireni jer su tu bili policajci, koji bi spriječili neke incidente. Nakon toga delegat je rekao da će provjeriti sve navode. U toj atmosferi se pristupilo delegiranju naše ekipe. Od nas se tražilo da priložimo player listu. Imamo listu ovdje i imali smo listu koja je prijavljena za kvalifikacije. Na tom papiru se zaokruži 16 igrača koji taj dan nastupaju i to je jedino mjerodavno. Naša je player lista uredno prijavljena i ponuđena je delegatu sa zaokruženim imenima i potpisana je s moje strane. Ovu listu prati 16 validnih pasoša koji potvrđuje da je riječ o tim igračima. Tomislav Nuić je bio prijavljen u svim utakmicama. Jedna od sudija je tražio od delegata da mu pomogne da provjere".

"Ja odgovorno govorim da je ovo jedina prava istina. Delegat je rekao da mu treba vremena da sredi zapisnik. Otišli smo nakon toga u hotel da riješimo ove druge probleme na koje su žalile Švicarci. Nakon toga ja delegata više nisam vidio do utakmice. Na tehničkom sastanku se formira zapisnik i ponudi jednoj i drugoj ekipi, ali to se nije desilo na sastanku", zaključio je Muzurović.

Učitaj još novosti