15. 02. 2018 - 20:55
Arsenal i Milan na korak od osmine finala, Batshuayi spasio...
907
Shares
Arsenal i Milan na korak od osmine finala, Batshuayi spasio Dortmund

LIGA EVROPE

Arsenal i Milan na korak od osmine finala, Batshuayi spasio Dortmund

15. 02. 2018 - 20:55
0
Shares

Fudbaleri Arsenala savladali su Ostersund na gostovanju 3:0, u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope i time praktično već obezbijedili plasman u narednu fazu.

Topnici su opravdali ulogu favorita u Švedskoj i već poslije 24 minute stekli dvostruku prednost. Najprije je u 13. minuti Nacho Monreal, koji se najbolje snašao u šesnaestercu Ostersunda i odbijenu loptu sproveo u mrežu, da bi u 24. poslije oštre lopte Mkhitaryana defanzivac Papagiannopoulos postigao autogol.

Konačan rezultat postavio je Mesut Ozil u 58. minuti, pošto je iskoristio dodavanje Mkhitaryana i rutinski savladao Keitu.

Do kraja meča, domaći su imali priliku da ublaže poraz, ali je u nadoknadi vremena Ospina odbranio penal Petterssona.

Veći dio posla oko prolaska dalje riješio je i Milan, pošto je u Bugarskoj pobijedio Ludogorets 3:0. Klub sa San Sira je u vodstvo došao u samom finišu prvog poluvremena preko Cutronea, koji je poslije uigrane akcije iz kornera iskoristio centaršut Calhanoglua i glavom pogodio mrežu. Drugi gol za Rossonere djelo je Ricarda Rodrigueza iz penala u 64. minuti. Jedanaestercu je prethodio prekršaj nad Cutroneom, a konačnih 3:0 postavio je Borini u 91. minuti.

Atalanta je pokazala zube u Dortmundu, ali je Borussia ipak ostvarila pobjedu u utakmici punoj preokreta.

"Milioneri" su poveli poslije pola sata igre preko Schurrlea početkom drugog poluvremena Josip Iličić je sa dva gola preokrenuo rezultat u korist Atalante, ali preporođeni Michy Batshuayi sa dva gola donosi trijumf Borussiji rezultatom 3:2 pred gostovanje u Bergamu.

Rezultati:

Dortmund - Atalanta 3:2
Ludogorets - Milan 0:3
Nica - Lokomotiv Moskva 2:3
Ostersund - Arsenal 0:3
Sociedad - Salzburg 2:2
Spartak Moskva - Bilbao 1:3

Učitaj još novosti