15. 02. 2018 - 19:23
UEFA ne prašta: Albanci izbačeni iz Evrope na 10 godina,...
907
Shares
UEFA ne prašta: Albanci izbačeni iz Evrope na 10 godina, najveća kazna u historiji!

NAMJEŠTANJE MEČEVA

UEFA ne prašta: Albanci izbačeni iz Evrope na 10 godina, najveća kazna u historiji!

15. 02. 2018 - 19:23
0
Shares

Albanski klub Skenderbeg će biti kažnjen kao niko nikada prije njega!

Albanski mediji su jutros lansirali vijest pozivajući se na dokument iz UEFA-e da će Skenderbeg biti izbačen iz UEFA takmičenja na 10 godina. Plus će morati da plati kaznu od 1.000.000 eura!

Radi se o namještanju mečeva, a razlog za ovako žestoku kaznu je činjenica da je Skenderbeg ponovio težak preokršaj. Oni su i 2015. godine izbačeni iz UEFA takmičenja jer su namještali utakmice u domaćem prvenstvu i Ligi Evrope. Ni to ih nije opametilo, pa su nastavili da se bave nedozvoljenim radnjama i ovog puta je UEFA bila nemilosrdna.

Kazna zaista zvuči brutalno i ne pamti se sličan slučaj ovako drakonske kazne u historiji evropskog fudbala. UEFA još nije zvanično potvrdila vijest, ali albanski mediji su došli do dokumenta iz evropske kuće fudbala koji je stigao u klub. Na njemu piše da će Skenderbeg biti kažnjen suspenzijom od 10 godina iz evrokupova i novčano sa 1.000.000 evra. 
To je zaključak sa sastanka UEFA disciplinske i etičke komisije koji je održan 7. februara. Skenderbeg još ima pravo na žalbu, ali šanse su mu male.

Učitaj još novosti