15. 02. 2018 - 09:11
Ronaldov penal izazvao žestoke rasprave: Kako je ovo uopće...
907
Shares
Ronaldov penal izazvao žestoke rasprave: Kako je ovo uopće moguće?!

LIGA PRVAKA

Ronaldov penal izazvao žestoke rasprave: Kako je ovo uopće moguće?!

15. 02. 2018 - 09:11
0
Shares

Cristiano Ronaldo još jednom je odigrao blistav meč u Ligi prvaka i na najbolji mogući način odgovorio brojnim kritičarima.

Portugalac je s dva pogotka donio trijumf Realu u derbiju osmine finala protiv PSG-a. Do prvog gola stigao je s bijele tačke, a upravo ovaj momenat neočekivano se pretvorio u viralni hit.

Naime, najbolji igrač svijeta u 2017. godini kod izvođenja udarca s bijele tačke zaletio prema lopti, a ona je gotovo nestvarno poskočila prije nego što je desnom nogom udario i poslao u mrežu. 

Na društvenim mrežama zavladala je velika rasprava o tome je li Ronaldo dvaput dirao loptu, što bi značilo da je sudija trebao poništiti i ponoviti ovaj penal. 

Ipak, na usporenoj snimci vidi se da se lopta pomakla, ali da je Ronaldo nije dirao dvaput već je prije udarca desnom, ljevicu bukvalno zabio u teren "Santiago Bernabeu" koji se, čini se, pomakao ispod lopte. To je zapravo jedino logično objašnjenje. 

"Nevjerovatno! Čim sam vidio penal, pomislio sam da je dvaput dirao loptu i da ga treba ponoviti. Međutim, ako pogledate pažljivo, zapravo se pomakao travnjak i podigao loptu. Samo je poskočila za pravi volej. Nevjerovatno je koliko je Ronaldo precizan čak i kao se lopta pomakne", poručio je nekadašnji napadač Liverpoola i Kraljeva Michael Owen.

Učitaj još novosti