14. 02. 2018 - 22:46
Prvaci dokazali moć: Real preokrenuo, Ronaldo ostvario jubilej...
907
Shares
Prvaci dokazali moć: Real preokrenuo, Ronaldo ostvario jubilej i rekord

LIGA PRVAKA

Prvaci dokazali moć: Real preokrenuo, Ronaldo ostvario jubilej i rekord

14. 02. 2018 - 22:46
0
Shares
Real Madrid je u prvom duelu osmine finala Lige prvaka nakon preokreta savladao PSG s 3:1. Bio je to sjajan meč, koji je opravdao status derbija ove faze takmičenja.
 
PSG-ov trener Unai Emery odlučio je iz početne postave izostaviti kapitena Thiaga Silvu, te uvrstiti mladog francuskog braniča Presnela Kimpembea. Ispostavilo se pogrešno.
 
Zinedine Zidane, pak, odlučio se Balea ostaviti na klupi, a u početnoj je postavi Isco zaigrao Isco.
 
Real je krenuo otvorenije, Marcelo i Kroos zaprijetili su u petoj minuti, nimalo bezazleno...
 
No, u 7. minuti Yuri je iskoristio malo prostora, odigrao dupli pas s Neymarom i pucao pokraj gola.
 
I dok su Mbappe i Cavani u prvih 15 minuta bili 'tihi', Neymar je pokušao još jednom, ali igrao je rukom, da bi potom pošteno raspalio Nacha u duelu i dobio žuti karton. Odmah mu je u idućoj akciji Luka Modrić vratio i složio ga na tlo...
 
U 25. minuti Isco je oteo loptu Verrattiju na 25 metara od gola, Lo Celso ga je srušio i dobio žuti, a Ronaldo je iz slobodnjaka s 18 metara pucao preko gola.
 
A u 28. je Neymar imao jako dobru šansu, nije htio dati Mbappeu i domaćini su očistili, a u kontri je Marcelo sjajno uposlio Ronalda, koji je išao sam na Areolu iskosa, ali PSG-ov je golman istrčao i dobio loptom u glavu!
 
A u 34. minuti PSG je poveo! Mbappe je prošao desno, ubacio, Cavani preskočio, ispred Neymara loptu je umirio Nacho, ali samo na nogu natrčalom Rabiotu , koji je lako sprema u mrežu! To je Rabiotu prvi gol u Ligi prvaka ove sezone.

Parižani su prodali još jednu loptu domaćina u 38. minuti, Ronaldo je opet imao veliku šansu i opalio iskosa preko gola. Dok je Cavani prvi put zaprijetio u 38. minuti: nakon Neymarova prodora, Urugvajac se okrenuo i pucao, a Varane malo skrenuo loptu, taman da ode tik kraj stative.

U 44. minuti Benzemin je dobar udarac odbranio Areola, ali je potom Lo Celso srušio Kroosa u kaznenom prostoru za čisti penal za Real!
 
Ronaldo je izjednačio desetim golom u LP ove sezone, te jubilarnim stotim za Real u LP. Prvi je igrač u povijesti tog natjecanja koji je zabio 100 golova za jedan klub. I još ih ima 15 za Manchester United, dok je Messi na 97.

Također, sedma je ovo uzastopna sezona u kojoj je Cristiano zabio deset i više golova. Dakako - i to je rekord.

PSG je bio jako blizu vodstvu u 49. minuti, ali Mbappeov je udarac zaustavio Navas.
 
Rabiot je požutio zbog prekršaja na Modriću, a nakon 65 minuta Emery je izvadio Cavanija i uveo Meuniera, dok je Zidane uveo Balea umjesto Benzeme.

U 69. minuti Neymar je ubacujući loptom pogodio u glavu suca Rocchija, što je uzrokovalo kratki prekid susreta.

Gosti su još jednom zaprijetili u 73. minuti u velikoj gužvi nakon kornera , kada je Ramos vrhovima prstiju blokirao Kimpembeov udarac.

U 76. niko nije stigao na oštar prizeman ubačaj Yurija.
 
Real je preokrenuo u 83. minuti: Asensio je ubacio s lijeve strane, Areola odbio, ali ravno u Ronaldovu nogu, te lopta ulazi u mrežu za 2:1!

A samo tri minute kasnije opet lijeva strana, opet je Asensio ubacio, povratnu loptu, a Marcelo je pogodio iz prve za 3:1!

Mbappe je u 89. minuti ukrao loptu i mogao smanjiti, ali Navas je odbranio.

Uzvrat je 6. marta.
Učitaj još novosti