14. 02. 2018 - 19:47
Neočekivan debakl Olimpijade: Ovo su zapravo 'Igre duhova'
907
Shares
Neočekivan debakl Olimpijade: Ovo su zapravo 'Igre duhova'

BILD

Neočekivan debakl Olimpijade: Ovo su zapravo 'Igre duhova'

14. 02. 2018 - 19:47
0
Shares

"Igre duhova" - tako cijenjeni njemački "Bild" izvještava sa Zimskih olimpijskih igara iz Pjongčanga. Istina, igre u Južnoj Koreji zasad su razočarale. Osim što organizatori imaju ogromnih problema s vremenskim uvjetima zbog kojih su odgođena mnoga natjecanja, sportisti su razočarani posjetom i atmosferom.

Manje od 100 navijača pratilo je kako Laura Dahlmeier dobiva zlato u biatlonu i pjeva njemačku himnu. Navodno je za biatlon prodano 60 posto ulaznica. Navodno, jer 60 posto tribina nije bilo popunjeno.

"A tako izgledaju i mnoga druga mjesta na Igrama. Tribine su slabo popunjene, uglavnom samo Korejcima", piše "Bild".

Nijemce ovo posebno boli jer je Južna Koreja na glasanju 2011. godine sa 63-25 u glasovima pobijedila Munchen. 

"Ovo se nikad ne bi moglo vidjeti u Garmischu, Ruhpoldingu ili Königsseeju", uvjeren je "Bild", a njemački trener Gerald Honig Igre u Koreji nazvao je tragedijom.

Svjetski prvak u biatlonu Simon Schempp broj gledatelja u Pjongčangu usporedio je s brojem posjetitelja na svojim treninzima u Oberhofu. 

"Svemu tome dodajte i veliku hladnoću, snažan vjetar i prazna mjesta. Trgovine oko Olimpijskog stadiona prodaju mobitele i zanimljive maskote, ali nemaju to kome prodati", pišu Nijemci i dodaju:

"Organizacija Igara koštala je više od osam milijardi eura. Novcem se mogu kupiti Igre, ali ne može dobra atmosfera. Prije nekoliko dana zaustavila su nas dvojica norveških navijača u potrazi za olimpijskom atmosferom. 'Gdje su navijači, gdje su pabovi?' pitali su nas, a mi im nismo mogli pomoći. Olimpijski duh ovdje ne postoji, ovo su Igre duhova."

Samo jedno natjecanje ima pravu olimpijsku atmosferu - brzo klizanje na kratkim stazama. Tu se skupilo čak 14 hiljada navijača kako bi do zlata i olimpijskog rekorda vodilo 21-godišnju domaću nadu Lima Hyojuna.

Učitaj još novosti