14. 02. 2018 - 13:15
Sinoć pregazio Juventus, ali neće dočekati revanš: Tottenham...
907
Shares
Sinoć pregazio Juventus, ali neće dočekati revanš: Tottenham prodaje ključnog igrača usred sezone?!

MOUSSA DEMBELE

Sinoć pregazio Juventus, ali neće dočekati revanš: Tottenham prodaje ključnog igrača usred sezone?!

14. 02. 2018 - 13:15
0
Shares

Do revanša osmine finala Lige prvaka između Tottenhama i Juventusa je tri nedjelje. Spursi imaju sjajnih 2:2 protiv Juventusa iz prvog meča u Torinu, bili su bolji rival, mogli i pobijediti, mada sa druge strane, domaćin je promašio i penal.

Ipak, generalni utisak ostaje da su Englezi pokazali više, no, sa druge strane, do revanša Juventus će imati Blaisea Matuidija i Paula Dybalu, čini se da bi mogli biti dosta jači na Wembleyu.

Mousa Dembele je bio ključni fudbaler za "pijetlove" sinoć, u većini engleskih medija je proglašen za igrača utakmice, rasturio je Samija Khediru na sredini, rasteretio kreativca Christiana Eriksena, bio ključan za presing. Juventus je djelovao nemoćno, nisu mogli iznijeti loptu.

Ali, on želi otići jer ga čeka veliki novac. Naime, kineski Peking Guan nudi mu dupliranje aktuelne plate! Dembele ima 31 godinu, zarađuje oko 4.5 miliona eura godišnje, ovo mu je zadnja šansa da uzme veliki novac.

Ponuda Kineza za igrača kome ističe ugovor za 18 mjeseci je 30 miliona za tri godine, dakle imaće više nego duplu platu.

Tottenham ga je želio prodati prije par nedjelja, ali njegove posljednje partije sada su promijenile stav kluba. Ipak, iskusni Belgijanac koji je šest godina na "White Hart Laneu" pritiska klub da ga pusti, u poznim godinama ovo je njegova šansa da zaradi zaista bogatstvo.

Prelazni rok u Kini se završava 28. februara, ako do tada ode, Tottenham ostaje bez važnog igrača za revanš.

Učitaj još novosti