14. 02. 2018 - 09:15
Allegri: "Tottenham nije imao prave šanse"; Pochettino:...
907
Shares
Allegri:

UTISCI

Allegri: "Tottenham nije imao prave šanse"; Pochettino: "Zaslužili smo pobjedu više nego remi"

14. 02. 2018 - 09:15
0
Shares

"Bila je to dobra utakmica, Juventus je napravio nekoliko pogrešaka, najviše zbog njihovog pritiska," rekao je Massimiliano Allegri nakon remija Juventusa i Tottenhama 2:2 u osmini finala Lige prvaka. Stara dama je nakon devet minuta imala dvostruko vodstvo, ali je katastrofalnom igrom u nastavku utakmice sve ispustila.

"Gigi je imao sjajnu odbranu, mi smo promašili penal, znali smo da će biti teško. Ma normalno je da smo imali problema, kaon vodstva smo se previše povukli, prestali smo igrati, ali za to je dijelom zaslužan i Tottenham."

"Šteta je što nismo slavili, ali imamo sve što je potrebno da se plasiramo u četvrtfinale. Osim Buffonove sjajne odbrane, oni zapravo i nisu imali prave šanse," završio je trener Juventusa koji je najavio da bi za uzvrat trebali biti spremni Paulo Dybala i Blaise Matuidi.

"Fantastična utakmica. Bili smo nesmotreni i u devet minuta smo primili dva gola, ali pokazali smo sjajan karakter. Želim čestitati igračima, zaostajali smo 2:0 u Torinu protiv ekipe koju je toliko teško slomiti. Ne može puno ekipa doći ovdje i dominirati nad Juventusom. Zaslužili smo pobjedu više nego remi," komentirao je za BT Sport Mauricio Pochettino pa je dodao:

"Zreliji smo sada, ekipa je narasla u posljednjih nekoliko sedmica. Ovo je pravi primjer koliko možemo. U fudbalu je potrebna i sreća, Juventus je velika ekipa tako da je sve još uvijek otvoreno, ali nadamo se pobjedi na Wembleyu."

Harry Kane je zabio devet golova u svojih prvih devet utakmica u Ligi prvaka i tako se upisao u povijest, srušio je Ronaldinha, Didiera Drogbu, Diega Costu i Simonea Inzaghija koji su držali rekord s osam golova u prvih 9 nastupa. 

"Uvjereni smo da ćemo imati prilike na Wembleyu. Idemo u tu utakmicu prepuni samopouzdanja i jedva je čekamo. Mogli smo kapitulirati u gostima, ali ovime smo pokazali karakter," rekao je nakon remija najbolji napadač Tottenhama Harry Kane za BT Sport pa je dodao:

"Fantastična utakmica, idemo s dva gola u gostima kući, sjajan rezultat."

Učitaj još novosti