14. 02. 2018 - 09:07
Procurilo: Ronaldo 2012. sve dogovorio sa ovim gigantom, a evo...
907
Shares
Procurilo: Ronaldo 2012. sve dogovorio sa ovim gigantom, a evo zašto je transfer propao

PSG

Procurilo: Ronaldo 2012. sve dogovorio sa ovim gigantom, a evo zašto je transfer propao

14. 02. 2018 - 09:07
0
Shares

U 2012. godini čak tri velika transfera bila su nadomak realizacije, tvrdi ugledni France Football.

Cristiano Ronaldo navodno je te godine bio jako nezadovoljan statusom u Realu zbog kojeg je Zlatna lopta otišla Messiju. Smatrao je kako je s 27 godina u idelnoj formi za osvajanje još jedne titule najboljeg igrača svijeta, no nije mu izgledalo da će se to dogoditi dok je god u madridskoj ekipi.

Prema njegovom mišljenju, Messiju je u Barceloni sve bilo podređeno da postane najbolji na svijetu te je u SMS prijatelju napisao: 

"Želim otići u Pariz. Ondje znam da ću biti stvarno obožavan. Francuzi će biti toliko sretni što igram u njihovom prvenstvu da će mediji izvršiti pritisak da mi se dodijeli Zlatna lopta", napisao je Ronaldo 2012. godine.

Iste godine, napadač je zatražio razgovor s Perezom, ali nije naišao na zadovoljavajući odgovor:

"Ovo mi govoriš sada kada je prijelazni rok završio? Dobro! Nađi mi klub koji će dati 200 miliona eura pa ću moći platiti Messijevu odštetnu klauzulu".

Kylian Mbappe imao je tada samo 14 godina, a Real ga je pozvao da dođe na probu.

"Kylian je želio ići, radilo se klubu njegovih snova. Roditelji su morali popustiti i odvesti ga", rekao je svjedok za France Football i zaključio kako do pregovora ipak nikada nije došlo.

U ljeto 2017. godine, Real je ponovno zagrizao za mladog napadača i sve dogovorio s Monacom, prenosi Goal.com. Transfer u iznosu od 180 miliona eura zaključen je i činilo se da je sve riješeno, međutim porodica igrača niti u jednom trenutku nije bila obaviještena o ovom poslu te je odlazak Mbappea u Real neslavno propao.

 

Učitaj još novosti