13. 02. 2018 - 22:42
Man. City se prošetao Baselom, Gundogan briljirao
907
Shares
Man. City se prošetao Baselom, Gundogan briljirao

LIGA PRVAKA

Man. City se prošetao Baselom, Gundogan briljirao

13. 02. 2018 - 22:42
0
Shares

Englezi su ove godine u Ligu prvaka krenuli s pet klubova i svi su uspjeli prezimiti i plasirati se u osminu finala.

A u utorak, osim Tottenhama koji je gostovao kod Juventusa, prvu utakmicu osmine finala odigrao je i Manchester City koji je stigao na noge švicarskom Baselu i uvjerljivo slavio s visokih 4:0.

Razbijanjem švicarske ekipe sastav Pepa Guardiole praktički je već u prvom susretu osigurao daljnju fazu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

City je poveo u 14. minuti. Bila je to jednostavna akcija iz kornera - De Bruyne je asistirao, a Gundogan matirao nemoćnog Vaclika.

Minutu nakon prvog gola na utakmici, Basel je pronašao novu rupu u odbrani građana, ali Stocker se uplašio prilike te nije uspio zaobići Edersona.

U 18. minuti već je 2:0. Lopta je nakon ubačaja Sterlinga došla na drugu stativu do Bernarda Silve koji je lijepim udarcem savladao loše postavljenog domaćeg čuvara mreže.

Pet minuta kasnije gosti su riješili pitanje pobjednika! Agüero je tukao iz daljine te fantastično pogodio. Argentinac je u strašnoj formi, ovo mu je deseti pogodak u zadnji šest utakmica koje je počeo u udarnom sastavu.

Basel je tako nakon polusatnog blitzkriega ispao iz Europe!

U drugom dijelu građani su postigli još jedan pogodak. Svojim drugim večerašnjim pogotkom Gundogan dovodi goste do prednosti od četiri pogotka razlike! Agüero je ovaj puta bio u ulozi asistenta, a njemački reprezentativac je sjajno pogodio pred očima svog selektora Joachima Löwa koji se nalazio na tribinama St. Jakob Parka.

Tako je Man. City praktično već nakon prvog meča osigurao četvrtfinale Lige prvaka.

Učitaj još novosti