13. 02. 2018 - 22:33
Tottenham se vratio i ostvario sjajan rezultat pred revanš,...
907
Shares
Tottenham se vratio i ostvario sjajan rezultat pred revanš, Higuain tragičar

LIGA PRVAKA

Tottenham se vratio i ostvario sjajan rezultat pred revanš, Higuain tragičar

13. 02. 2018 - 22:33
0
Shares

Juventus i Tottenham u prvom susretu osmine finala Lige prvaka odigrali su 2:2 u Torinu.

Utakmica je krenula onako kako je malo ko mogao očekivati. Juventus je poveo već u drugoj minuti igre. Nakon faula na 30 metara od gola, Miralem Pjanić je dobio priliku ubaciti iz slobodnjaka. On je odlučio iznenaditi protivničku odbranu i umjesto da puca na gol, odlučio se zaletjeti, potkopati loptu kojom je sjajno pronašao Gonzala Higuaina. Argentinac se izvukao na desnu stranu iz sredine i odlično je iz voleja tukao prema golu.

Samo sedam minuta je prošlo do novog pogotka stare dame. Bernardeschija je u kaznenom prostoru srušio Ben Davies, sudija je pokazao na bijelu tačku, a penal je realizirao Higuain. Postao je Argentinac igrač koji je najbrže postigao dva gola za Juventus u Europi u klupskoj historiji, a nevjerojatno je da je iz svojih posljednjih sedam udaraca na gol u svim natjecanjima - Higuain i zabio gol!

Juventus je u 30. minuti mogao i do 3:0. Nakon što su se spasili pred vlastitim golom, igrači Juventusa su jurnuli u kontru, a najbrži su bili Higuain i Pjanić koji su odigrali u protivničkom kaznenom prostoru dupli pas. Ali, umjesto da još jednom vrati loptu Pjaniću koji je ostao sam na lijevoj strani, čuvani Higuain je odlučio sam pucati. Nije pronašao slobodan prostor pa mu je udarac završio pokraj vratnice.

Nije prvo poluvrijeme moglo proći ni bez gola Harryja Kanea. Čovjeka koji je ove sezone zabio i svoj sedmi gol u Ligi prvaka. Odlično proigravanje Allija u 35. minuti. Buffon je krenuo s gola kako bi presreo Kanea, ali ga je sjajni engleski napadač lagano zaobišao i loptu poslao u praznu mrežu. Kane je tako izjednačio rekord po broju golova koje je engleski igrač zabio u jednoj sezoni Lige prvaka - Steven Gerrard ima sedam golova iz sezone 2008./09. Primio je tako Buffon prvi gol nakon 694 minute.

I kada se čekao posljednji sudijski zvižduk u prvoj minuti nadoknade, Douglas Costa je sjajno prošao dvojicu igrača, ali ga je u kaznenom prostoru srušio Aurier. Sudija je još jednom pokazao na bijelu tačku, a loptu je uzeo Higuain. Nije uspio do hat-tricka. Pucao je snažno, ali malo previsoko jer je njegov udarac zatresao prečku.

U drugom dijelu Juventus nisu mogao pratiti trku Tottenhamovih veznjaka i sve su više patili. Možda su uspijevali zaustaviti silne napade spursa tokom igre, ali gosti su pronašli način da izjednače iz prekida. U 72. minuti sjajno je slobodnjak izveo Christian Eriksen, Buffon to nije mogao zaustaviti...

Tako se Tottenham vraća u London sa sjajnim rezultatom pred revanš na Wembleyu.

Učitaj još novosti