11. 02. 2018 - 13:04
Bruka i sramota vaterpolskog Real Madrida: Sjajnom Hrvatu zbog...
907
Shares
Bruka i sramota vaterpolskog Real Madrida: Sjajnom Hrvatu zbog problema sa srcem raskinuli ugovor!

SANDRO SUKNO OSTAVLJEN NA CJEDILU

Bruka i sramota vaterpolskog Real Madrida: Sjajnom Hrvatu zbog problema sa srcem raskinuli ugovor!

11. 02. 2018 - 13:04
0
Shares

Nakon što je ljetos predvodio hrvatsku vaterpolo reprezentaciju do naslova svjetskih prvaka, Sandro Sukno se tijekom jeseni suočio s možebitnim krajem igračke karijere zbog dijagnosticiranih problema sa srcem.

Na uobičajenom liječničkom pregledu uoči početka sezone, kojeg je početkom oktobra obavio u Milanu, utvrđeno je kako zbog problema sa srcem mora prestati na neko vrijeme s treninzima i igranjem vaterpola.

Nažalost, na novom pregledu, uoči Božića kod uglednog kardiologa Paola Zeppilija u Rimu, pokazalo se da se Suknova zdravstvena situacija pogoršala što je značilo da je za njega ova sezona završena, a dovedena mu je u pitanje i cijela karijera.

I onda, u situaciji kad su trebali pokazati da su veliki klub, Suknov Pro Recco se ponio jadno i neprofesionalno.

Nije ništa sporno u tome što su Sukna udaljili iz tima, to je i logično s obzirom na probleme jer zdravlje je na prvom mjestu, ali su nešto kasnije povukli i sramotan potez - raskinuli su s njim ugovor.

Izazvalo je to konsternaciju u sportskoj javnosti. Selektor Ivica Tucak bio je jasan:

"Potez Pro Recca je u najmanju ruku nečovječan. To ide njima na dušu", izjavio je Tucak za "Sportske novosti", a izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić prisnažio:

"Neka ovaj slučaj bude poruka našim igračima da im je bolje za nešto manje novca ostati u nekom našem klubu, gdje te tretiraju kao čovjeka, a ne kao sredstvo."

Inače, Pro Recco je vaterpolski Real Madrid odnosno rekorder po broju naslova prvaka Evrope. Imaju ih osam, jednog više od Mladosti i Partizana, slijede Jug i Spandau (po četiri), Posillipo tri, Jadran Split dva...

Učitaj još novosti