10. 02. 2018 - 16:12
Zapamtite ova imena! Ovo su klinci koji su obilježili zimski...
907
Shares
Zapamtite ova imena! Ovo su klinci koji su obilježili zimski prijelazni rok

ONI TEK DOLAZE

Zapamtite ova imena! Ovo su klinci koji su obilježili zimski prijelazni rok

Germanijak.hr
10. 02. 2018 - 16:12
0
Shares

U konkurenciji za vratara ove 'naše' momčadi bio je Dominik Kotarski, sada već bivši igrač Dinama, koji je za 2 milijuna eura prešao u Ajax, ali smo na poziciju 'jedinice' ipak morali staviti 19-godišnjeg Pontusa Dahlberga. On je već upisao jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Švedske, a najbrži u osiguranju njegovih usluga bio je Watford koji ga je za 3,8 milijuna eura kupio od IFK Goteborga. No, Dahlberg neće odmah u Englesku – u matičnom klubu će ostati do ljeta ove godine.

Desni bok 'okupirao' je Dodo, još jedan mladi igrač kojeg je Šahtar doveo iz Brazila. Momčad iz Donjecka platila ga je 2 milijuna eura. Na stoperskom paru je jedno mjesto rezervirano za Perra Schuursa, 18-godišnjaka koji je za 2 milijuna eura došao iz Fortune Sittard u Ajax, ali će i on ostati u matičnom klubu na posudbi do ljeta. Uz njega bi se moglo staviti Aapo Halmea, Finca koji je iz HJK Helsinkija za 560 tisuća eura prešao u Leeds, ali smo se ipak odlučili na mladog igrača Bosne i Hercegovine, Rijada Sadikua koji je iz Sarajeva za 300 tisuća eura prešao u Mouscron. Obranu zatvara Tony Gallacher, 18-godišnji škotski igrač koji je za 228 tisuća eura iz Falkirka prešao u Liverpool.

U veznom redu ima puno više skupih igrača. Predvodi ih 18-godišnji Argentinac Ezequiel Barco koji je za 12,28 milijuna eura prešao iz Independientea u Atlanta United, klub iz MLS lige. Tu je i Rafik Guitane, 18-godišnji Francuz kojeg je Rennes platio 8 milijuna eura te ga ostavio na posudbi u Le Havreu. Treći član udarne postave je Mads Bistrup, 16-godišnji Danac koji je za 2 milijuna eura napustio Copenhagen i došao u Leipzig. Spomenimo još i Leandra Fernandesa kojeg je Juventus kupio od PSV-a, Mateusa Vitala koji je Vasco de Gamu zamijenio Corinthiansom, Ianisa Hagija koji se iz Fiorentine vratio u Viitorul, pa i našeg Kristijana Bistrovića koji je Slaven Belupo zamijenio moskovskim CSKA.

Što se napada tiče, tu je neizostavan 18-godišnji Pietro Pellegri koji je za ogroman 21 milijun eura iz Genove otišao u Monaco. Njemu smo pridodali Maximiliana Romera kojeg je PSV za 8 milijuna eura doveo iz argentinskog Veleza, te Sergia Gomeza kojeg je Borussia Dortmund za 3 milijuna eura kupila od Barcelone. Bilo je tu još zanimljivih transfera, a među njima spomenimo Nicolasa Kuhna (Leipzig – Ajax, 2 milijuna eura), Krepina Diattu (Sarpsborg – Club Brugge, 2 milijuna eura) i Dušana Vlahovića (Partizan – Fiorentina, 1,5 milijun eura).

2

 

Učitaj još novosti