10. 02. 2018 - 14:00
Jedna od najvećih zvijezda Olimpijade slatko se nasmijala na...
907
Shares
Jedna od najvećih zvijezda Olimpijade slatko se nasmijala na novnarsko pitanje: Pa šta vam je, jeste li ludi?

MIKAELA SHIFFRIN

Jedna od najvećih zvijezda Olimpijade slatko se nasmijala na novnarsko pitanje: Pa šta vam je, jeste li ludi?

10. 02. 2018 - 14:00
0
Shares

Američka skijašica 22-godišnja Mikaela Shiffrin, koja uvjerljivo vodi u Svjetskom kupu, istakla je u subotu da se dobro odmorila i da jedva čeka utrke u Pjongčangu.

Shiffrin, koja je ove sezone upisala 10 pobjeda (pet u slalomu, dvije u veleslalomu, jednu u spustu i dvije u paralelnom slalomu), posljednjih nekoliko utrka Svjetskog kupa doživjela je pad forme, a sve je kulminiralo 28. januara u Lenzerheideu kada nije završila drugu vožnju slaloma.

"Ključni trenutak bio je u Lenzerheideu kada sam napravila grešku tri vrata prije finiša druge vožnje slaloma i ostala bez bodova. U prvoj vožnji sve je bilo odlično, imala sam veliku prednost, a i u drugoj vožnji je išlo glatko, a onda pred ciljem promašim vrata. Nisam uspjela biti psihološki fokusirana do kraja, a to mi je jedna od jačih strana", kazala je Shiffrin i dodala:

"Velika je razlika između fizičkog i psihološkog umora. Fizički umor osjećate skoro svaki dan, tijekom cijele sezone, ali kada tome dodate i psihološki umor onda je to veliki problem. Onda se upali crvena lampica i znate da morate nešto promijeniti".

Shiffrin ističe da je sada sve u redu i jedva čeka utrke.

"Dobro sam se odmorila, osjećam se puno bolje. Odradila sam nekoliko treninga, sviđaju mi se uvjeti i jedva čekam utrke".

Ovo je drugi nastup na zimskim olimpijskim igrama za Mikaelu Shiffrin, na prošlim Igrama u Sočiju imala je 18 godina i osvojila je zlato u slalomu te bila peta u veleslalomu. Iako je specijalistica za tehničke discipline, ove sezone je značajno bolja i u brzim disciplinama, u spustu ima jednu pobjedu i dva treća mjesta, prenose "Sportske novosti".

"Voljela bih nastupiti u svim disciplinama, ali nisam sigurna da li ću imati snage za to. Sada sam fokusirana na ono što me prvo čeka, a to je veleslalom (12. februara) i slalom (14. februara). Nakon toga ću razmišljati o brzim disciplinama, a tu će treneri imati veliku ulogu, oni će procijeniti ko ima najviše šansi da se bori za medalje. Razmatramo sve mogućnosti, ali ako se ne budem osjećala dovoljno spremnom mogu odustati od nastupa", dodala je Shiffrin.

Na novinarsko pitanje može li ona biti Michael Phelps zimskih olimpijski igara, Shiffrin je odgovorila:

"Pa šta vam je, jeste li ludi? On ima 23 olimpijske medalje, a na zimskim igrama nema sporta u kojem možete skupiti toliko medalja u tri ili četiri olimpijade. Takve usporedbe mi laskaju, ali ja ne mogu ni zamisliti da budem u istoj rečenici s Phelpsom, to su kruške i jabuke".

Učitaj još novosti