10. 02. 2018 - 10:52
Ahmetović: Tri boda iz Širokog bi nam mnogo značila, ali nisu...
907
Shares
Ahmetović: Tri boda iz Širokog bi nam mnogo značila, ali nisu presudna

PRED NASTAVAK PREMIJER LIGE BIH

Ahmetović: Tri boda iz Širokog bi nam mnogo značila, ali nisu presudna

10. 02. 2018 - 10:52
0
Shares

Napad na vrh tabele i šampionsku titulu ambicija je s kojom u drugi dio sezone ulazi ekipa Fudbalskog kluba Sarajevo.

Bordo tim u petak se vratio iz Antalije, gdje su puleni Husrefa Musemića uspješno obavili udarnio dio priprema. Početak aktulene sezone na "Koševu" su obilježile turbulencije, smjene trenera, loši rezulati, ali se ekipa uspjela stabilizovati i vratiti na pravi kolosijek. Jesen su završili na trećoj poziciji sa 35 bodova, koliko ima i prvi pratilac Široki Brijeg. Upravo će gostovanjem na "Pecari" narednog vikenda otvoriti nastavak takmičenja u elitnom razredu bh. fudbala.

"Prva utakmica protiv Širokog Brijega je odmah derbi na startu. Mislim da tu imamo svoje šanse. Posljednji put smo ih pobijedili na 'Koševu', želimo to uraditi i u gostima. Daćemo sve od sebe, to je sigurno. Utakmica je važna, ali nije presudna. Naravno, protiv jednog od konkurenata tri boda bila bi nam dosta značajna", kazao je Mersudin Ahmetović, napadač Sarajeva.

Najbolji strijelac BH Telecom Premijer lige i novopečeni bh. reprezentativac uvjeren je da on i njegovi saigrači u nastavku takmičenja mogu stići i prestići zaostatak od šest bodova za liderom Željezničarom, odnosno pet za aktuelnim prvakom Zrinjskim.

"Mislim da imamo dovoljno kvaliteta u našim redovima da napadnemo sam vrh tabele. Vidjećemo, ja sam zaista optimista. Iako jedan dio priprema zbog reprezentativnih obaveza nisam proveo s ekipom, iza nas je ipak usješno obavljen trenažni proces. Uslovi u Turskoj su bili izvanredni i iskoristili smo to na pravi način. Naša igra izgleda odlično i nadam se da ćemo to potvrditi i u prvenstvu", dodao je Ahmetović.

Zadovoljan kako su njegovi momci radili ove zime je i šef stručnog štaba Husref Musemić, koji je uobičajno nešto umjereniji kada je riječ o prognozama.

"Imali smo jako dobre uslove i kvalitetne protivnike na prijateljskim utakmicama. Dobro smo radili i na dobrom smo putu. Međutim, koliko ćemo prenijeti na prvenstvo ostaje da vidimo, ali sve u sve sam zadovoljan", kazao je Musemić i dodao:

"Naše ambicije se manje-više znaju. Želimo igrati bolje nego u jesenjem dijelu prvenstva. Moramo igrati dobro, sakupljati bodove, a za šta će to biti dovoljno - vidjećemo kako sedmice budu odmicale."

Bordo tim zatvorio je listu pojačanja, koju ove zime popunjavaju krilni igrač Emir Halilović, napadač Marjan Altiparmakovski, veznjak Ljuban Crepulja i stoper Aleksandar Šofranac. Ekipu su napustili mladi igrači: Nedim Hadžić, Demirel Veladžić, Rijad Sadiku, Frank Livak i Marko Mihojević.

Učitaj još novosti