07. 02. 2018 - 19:29
BORBA GODINE Meč od 500 miliona dolara: Mayweather spreman...
907
Shares
BORBA GODINE Meč od 500 miliona dolara: Mayweather spreman dokazati da je luđi od McGregora

REVANŠ U OKTOGONU?!

BORBA GODINE Meč od 500 miliona dolara: Mayweather spreman dokazati da je luđi od McGregora

07. 02. 2018 - 19:29
0
Shares

Prošle godine u ovo vrijeme još je malo ko vjerovao da će doista doći do "meča desetljeća" između bokserskog šampiona Floyda Mayweathera Mlađeg i UFC-ovog prvaka Conora McGregora. Do historijske borbe ipak je došlo sedam mjeseci kasnije, Mayweather je očekivano slavio na svom terenu, u bokserkom ringu nakon 10 rundi, a obojica su zaradili rekordan iznos. 

Iako se nazivao "mečem od 100 miliona dolara", i McGregor i Mayweather podijelili su puno više, a prema posljednjim informacijama iz SAD-a, trenutno su u tijeku pregovori oko revanša kojeg (opet) niko ne očekuje.   

Mayweather Jr je navodno spreman prvi put u životu ući u UFC-ov oktogon i nakon 50 pobjeda u 50 bokserskih mečeva okušati se u MMA-u.

Amerikanac je otvorio pregovore kao i prošli put, ispitivanjem terena, prozivkama i enigmatičnim objavama na internetu.

Željan osvete McGregor mu, kao i prije godinu dana, redovno uzvraća, a prošle sedmice poručio mu je: "Ja sam došao na njegov teren, neka sada on dođe na moj. Zaslužio bi moje poštovanje ako bi odlučio ući u oktogon". 

Ovaj put će i ulozi biti veći jer je potrebna puno veća cifra kako bi Mayweather pristao ući u kavez s jednim od najluđih boraca današnjice. Ostvari li to, pokazat će da je luđi i od Irca, jer Conor je u ring ušao s iskustvom iz amaterskog boksa i najveći problem bio mu je suzdržati se od hrvačkih i drugih nebokserskih zahvata, dok će Floyd sve to morati tek naučiti, piše Index. 

Bokserski stručnjak Gareth A Davies jučer je za TalkSport rekao da su pregovori oko velikog revanša već u tijeku, iako službene potvrde još nema.

"Puno se toga pregovara u pozadini, oko Mayweathera i njegove potencijalne MMA borbe s McGregorom. Conor nije imao šanse u bokserskom meču s Mayweatherom. Ljudi će upaliti TV da vide kako će McGregor zaustaviti Mayweathera, a to neće poremetiti njegov bokserski skor. Mislim da će se to dogoditi i da će to opet biti meč od 300, 400 ili 500 miliona dolara", rekao je Davies. 
 
McGregor se nije borio u UFC-u još od kraja 2016. kada je pobijedio Eddieja Alvareza i uzeo pojas lake kategorije. Od tada se čeka njegov povratak, a UFC mu je zaprijetio oduzimanjem titule ako ju neće braniti.

McGregor je prošle sedmice bio zagonetan, rekao je tek da još uvijek pregovara s UFC-om i naveo nekoliko mogućih protivnika spomenuvši i Mayweathera. Ostale opcije su treći meč s Nateom Diazom, koji također čeka povratak u oktogon, prvak Tony Ferguson i neporaženi Khabib Nurmagomedov.

Učitaj još novosti