07. 02. 2018 - 16:26
Gotovo je, Lemar definitivno napušta Monaco: Evo gdje sigurno...
907
Shares
Gotovo je, Lemar definitivno napušta Monaco: Evo gdje sigurno prelazi

ENGLESKA MU JE SUDBINA

Gotovo je, Lemar definitivno napušta Monaco: Evo gdje sigurno prelazi

07. 02. 2018 - 16:26
0
Shares

Kako prenose engleski mediji, Thomas Lemar je odbio produžiti saradnju sa ekipom Monaca.

Njegov aktuelni ugovor ističe 2020. godine, te je tako jasno stavio do znanja upravi da želi otići iz kluba, pa treba očekivati da napusti redove "Kneževa" narednog leta.

Podsjetimo da je Monaco nakon osvajanja titule prodao gotovo sve ključne igrače, ostali su samo Lemar i Fabinho, ali bi vjerovatno obojica mogla napustiti klub nakon Mundijala.

Arsenal je ljetos na adresu Monaca poslao ponudu tešku 90 miliona funti za usluge Lemara, uprava kluba je tu ponudu odbila, ali se sada sigurno kaju, kako mladi Francuz nije baš u dobroj formi ove sezone.

Cijena mu je tako već opala, a kako je sada odbio produžiti saradnju sa klubom, jasno je da će biti još pristupačniji zainteresovanim stranama.

Ove zime je bila aktuelna priča o njegovom prelasku u redove Liverpoola, gdje bi došao kao zamjena za Phillipea Coutinha, čak je u par navrata i sam izjavio da bi volio zaigrati na Anfieldu, pa se može reći da su "redsi" prvi favoriti za njegov potpis, posebno jer se čini da su daleko bliži Ligi prvaka od ekipe Arsenala. 

Ono što je praktično već sada sigurno jeste da ćemo Lemara od naredne sezone gledati u Engleskoj, samo je pitanje u kojem klubu...

Učitaj još novosti