07. 02. 2018 - 12:53
Šta se to dešava u Španiji? Alexis zbog utaje poreza osuđen na...
907
Shares
Šta se to dešava u Španiji? Alexis zbog utaje poreza osuđen na 16 mjeseci zatvora!

NEĆE IZA REŠETAKA

Šta se to dešava u Španiji? Alexis zbog utaje poreza osuđen na 16 mjeseci zatvora!

07. 02. 2018 - 12:53
0
Shares

Novi fudbaler Manchester Uniteda Alexis Sanchez osuđen je zbog utaje poreza u Španiji na 16-mjesečnu zatvorsku kaznu, koju ipak neće služiti iza rešetaka, pošto je za to potrebno da sudska sankcija bude bar u trajanju od dvije godine.

Nekadašnji ofanzivac Arsenala, koji je u zimskom prelaznom roku došao na "Old Trafford" nagodio se sa španskim tužilaštvom i priznao utaju poreza u iznosu od milion eura, zbog čega je i dobio kaznu koja ne podliježe slanju u zatvor.  

Sanchez je optužen za utaju poreza na ime autorskih prava na svoj lik, a sve u periodu dok je nosio dres Barcelone, odnosno 2012. i 2013. godine. 

29-godišnji Čileanac je u potpunosti prihvatio krivicu za neprijavljivanje poreza, a također je nadoknadio i sve obaveze koje su mu na teren stavljali španski poreznici. 

U Španiji je u proteklom periodu pokrenuto više sudskih postupaka protiv poznatih fudbalera zbog iste povrede zakona, a među njima su i Lionel Messi, koji je prvo osuđen na 21 mjesec zatvora, a zatim novčano, kao i Javier Mascherano, Angel di Maria, Falcao i Cristiano Ronaldo.  

Učitaj još novosti