05. 02. 2018 - 23:15
Najgori rođendan Cristiana Ronalda: Fanovi se pitaju je li...
907
Shares
Najgori rođendan Cristiana Ronalda: Fanovi se pitaju je li najbolje već prošlo

MARCA

Najgori rođendan Cristiana Ronalda: Fanovi se pitaju je li najbolje već prošlo

Index.hr
05. 02. 2018 - 23:15
0
Shares

Cristiano Ronaldo danas slavi 33. rođendan, a niti jedan još nije dočekao u ovako teškoj situaciji.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena uživao je u fantastičnoj karijeri i briljantnoj formi proteklih godina, osvojio je gotovo sve što je mogao, zabio više pogodaka od svih aktivnih igrača i postavio niz rekorda koje će biti teško nadmašiti.

Prošlog ljeta dovukao je Real do španjolske i europske krune, niti godinu dana nakon što je s Portugalom osvojio Europsko prvenstvo. No nakon godine iz snova uslijedio je veliki pad. 



Španjolska Marca izračunala je da Ronaldo nikada nije rođendan dočekao u lošijoj situaciji. I 2010. godine, kada je imao problema s ozljedom i izostancima, Ronaldo je nakon 26. rođendana zabijao gol po utakmici sve do kraja sezone. Naredni rođendan proslavio je s dva gola protiv Real Sociedada i sezonu završio s 41 pogotkom, a nakon 27. rođendana zabio je hat-trick Levanteu, svoj šesti u dotadašnjoj karijeri, i završio sezonu s 46 golova. 

Hat-trickom je obilježio i svoj 28. rođendan 2013. potopivši Sevillu, a u sljedećih godinu dana još je popravio statistiku zabivši već do veljače 32 gola u 31 nastupu te sezone. Jubilarni 30. rođendan dočekao je s 28 golova na kontu, a do kraja te sezone zabio ih je čak 48, iako je Real ostao bez oba velika trofeja. 

Do 31. rođendana postao je još bolji i u veljači 2016. imao 30 golova u 29 nastupa te sezone, uz čak 11 u skupini Lige prvaka koju je i osvojio. Prošle godine prvi je put Ronaldova karijera krenula silaznom putanjom. U veljači 2017. imao je samo 20 golova iz 25 utakmica, no probudio se u završnici sezone s deset golova u posljednjih pet utakmica. 

Ove godine je još slabiji. Ronaldo je u 27 nastupa u pet različitih natjecanja zabio 20 golova, od kojih samo osam u La Ligi u kojoj dominiraju Leo Messi (20 golova) i Luis Suarez (16). Loša forma Ronalda očekivano se odrazila i na Real koji nakon 22 odigrana kola za Barcelonom zaostaje čak 19 bodova.

Mnogi fanovi Portugalca i Real Madrida zabrinuto se pitaju je li Cristianovo vrijeme već prošlo ili će još jednom pokazati zašto ga smatraju jednim od najvećih igrača svih vremena. 

Učitaj još novosti