03. 02. 2018 - 17:26
Ecclestone o slučaju "grid girls": Djevojke su dio spektakla,...
907
Shares
Ecclestone o slučaju

NAKON ODLUKE

Ecclestone o slučaju "grid girls": Djevojke su dio spektakla, niko ih nije prisiljavao

03. 02. 2018 - 17:26
0
Shares

Odluku američkih vlasnika Formule 1 da s utrka maknu grid djevojke naišla je na nezadovoljstvo kod fanova, vozača, ali i nekadašnjeg najmoćnijeg čovjeka ovoga sporta Bernieja Ecclestonea (87).

Ecclestone je donedavno bio prvi čovjek Formule 1, čovjek koji je odlučivao o sudbini mnogih utrka, osoba bez koje se ništa nije moglo značajnije napraviti. Bez obzira što ovaj milijarder više ne uživa status gazde ovoga oktanskog sporta njegovo mišljenje se i danas izuzetno cijeni.

Nije dugo trebalo čekati da i on prokomentira odluku novih vlasnika (Liberty Media) da jednostavno 'izbrišu' atraktivne djevojke sa staze koje su tu bile četiri desetljeća.

Podsjećamo, Liberty Media je preko glasnogovornika obavijestila javnost kako na startu utrka više neće biti hostesa, jer to nije u skladu s modernim društvenim vrijednostima.

''Te djevojke nisu napravile ništa loše nikome. One su bile lijepo odjevene. Možemo tako onda reći da ljudi ne idu na modne revije...'', pričao je Ecclestone i nastavio:

''Sponzori su željeli osobe koje će ih reklamirati tako što su lijepo odjevene i to je ono što su dobili. Djevojke su bile dio cijelog spektakla. Voljeli su ih i gledatelji i vozači, zato mislim da ova odluka nema smisla. Niko ih nikada nije prisiljavao.''

Inače, oglasile su se i grid djevojke koje su isto razočarane s odlukom zbog koje više ne mogu biti dio utrka Formule 1 te su se u svojim istupima i okomile na 'feministice'.

Učitaj još novosti