03. 02. 2018 - 09:10
Poturak uoči revanša s Turynskim: Došao sam da pobijedima i...
907
Shares
Poturak uoči revanša s Turynskim: Došao sam da pobijedima i vratim pojas

WROCLAW

Poturak uoči revanša s Turynskim: Došao sam da pobijedima i vratim pojas

03. 02. 2018 - 09:10
0
Shares

Bh. K1 borac Dževad Poturak večeras će u okviru borilačkog eventa DSF Kickboxing Challenge 13 u Wroclawu u Poljskoj imati revanš protiv Poljaka Michala Turynskog te će pokušati vratiti šampionski WAKO pojas koji mu je isti protivnik oduzeo u Zetri u martu 2016. godine.

Četrdesetogodišnji Poturak s mnogo samopouzdanja i potpuno spreman dočekuje meč protiv devet godina mlađeg Turynskog. Jasno je stavio do znanja šta želi.

"Želim ponovo biti šampion i vratiti svoj pojas. Mihail je imao sreće jer sam povrijedio biceps i izgubio na bodove. Imam jedno mjesto u svojoj kući, koje je sada prazno. Zbog toga moram uzeti svoj pojas i vratiti ga kući. Za ovu borbu sam imao posebne treninge, jako dobro sam se spremio. Došao sam u Poljsku da pobijedim", rekao je Poturak uoči meča.

Bitno je naglasiti da je bh. K1 borac trenirao i s legendarnim holandskim kickbokserom Ernesto Hoosta, koji će večeras biti u Dževadovom uglu.

Borba će biti održana u dvorani "Orbita" u Wroclawu, a event počinje u 19:00 sati. 

Podsjećamo, Poljak je slavio protiv Poturak u martu 2016. Treba naglasiti da sudije nisu bile jednoglasne i Poljaku su dodijelile pobjedu s 2:1.

Poljak se zahvalio publici, te istakao da je naš borac za njega istinska legenda.

S druge strane, BH Machine je tako nakon čak 12 godina poražen u Sarajevu. Nadamo se da će se večeras revanširati Turynskom.

Učitaj još novosti