02. 02. 2018 - 22:10
Perez spremio veliku čistku: Stižu dva kapitalca, a svi su...
907
Shares
Perez spremio veliku čistku: Stižu dva kapitalca, a svi su nevjerici gdje prelazi Ronaldo

U LOV NA DVA KAPITALCA

Perez spremio veliku čistku: Stižu dva kapitalca, a svi su nevjerici gdje prelazi Ronaldo

Ivan Žurić/Tportal.hr
02. 02. 2018 - 22:10
0
Shares

Čini se kako su čelnici Real Madrida ovu sezonu odlučili jednostavno - prekrižiti. U španjolskom prvenstvu više nemaju ni teoretskih šansi obraniti naslov prvaka jer za vodećom Barcelonom zaostaju nevjerojatnih 19 bodova, ostaje im - Liga prvaka. Trener Zinedine Zidane, bez obzira na sve slabosti koje je njegova momčad pokazala, i dalje uživa podršku predsjednika Florentina Pereza, a u dogovoru s njim planira i veliku čistku u svlačionici 'kraljeva'.

Ono što najavljuju španjolski mediji bliski Realu zvuči gotovo nevjerojatno, ali ne i neizvedivo. Dakle, Real će već sada krenuti u lov na dva 'kapitalca' koje želi potpisati u ljetnom prijelaznom roku. Svi bi transferi uključivali razmjenu igrača plus određeni dio u novcu. Za cijelu je operaciju 'obnove' i pomlađivanja momčadi Reala za sljedeće sezone Perez osigurao više od 200 milijuna eura, a evo kako bi cijeli posao trebao izgledati.

Prvi na listi želja je Eden Hazard (27). Belgijski je veznjak 'srce i duša' Chelseaja, no već neko vrijeme traži izlaz. Ponuda Reala odavno je na stolu i čeka se odluka Romana Abramoviča. Odobrovoljiti bi ga mogla spremnost Reala da za Hazarda ponudi nikog drugog do - Cristiana Ronalda (33)! Trenutna vrijednost oba igrača podjednaka je, prema procjeni Transfermarkta Hazard vrijedi 100 milijuna eura, Ronaldo je 120 milijuna. Belgijac želi promjenu, Real je sigurno veliki izazov, Ronaldo je već više puta naglašavao kako bi se volio vratiti u Premiership, a cijena će mu iz sezone u sezonu samo - padati... Svima je jasno kako je sada vrijeme za trgovinu.

Druga velika želja Reala je trenutno najbolji strijelac engleskog prvenstva, napadač Tottenhama Harry Kane (24). I Perez i Zidane 'slabi su' na njega, spremni su doslovno na sve kako bi ga doveli na Santiago Bernabeu. U toj razmjeni najveći bi dobitnik bio Tottenham jer su čelnici Reala za Kanea navodno spremni ponuditi Luku Modrića (32) i/ili Garetha Balea (28) (obojica su baš iz Tottenhama stigli u Real!) i uz njih 'torbu' s još nekoliko desetaka milijuna eura kao znak 'dobre volje'. 

Nije Kane jedini igrač 'spursa' kojeg cilja Real, u kombinacijama su i Dele Alli (21) te Christian Eriksen (25), no malo je vjerojatno da će David Levy, alfa i omega Tottenhama, jedan od najtvrđih i najsposobnijih 'pregovarača' u svijetu nogometa (sjetite se kako je samo 'izuo' Real prilikom prodaje Modrića i Balea!), pristati i rasprodati praktički pola momčadi. Pa ipak, za pravu cijenu su svi na prodaju, a Realu bi odlascima/zamjenama Modrića, Ronalda ili Balea 'otvorio' popriličan prostor u proračunu za pojačanja. Španjolski El Pais tvrdi kako bi u idealnom razvoju trgovine Realu ostalo čak i više od 300 milijuna eura za dodatna pojačanja!

Analitičari Don Balona u svojim teorijama oko potencijalnih ljetnik pojačanja Reala idu tako daleko i spominju dovođenje - Neymara (25)! Brazilac nije sretan u PSG-u, na Parku prinčeva i u francuskoj ligi nije dobio ono što je očekivao (osim novca!) te je nedavno izrazio želju za povratkom u Primeru. Jedini klub koji bi ga eventualno mogao platiti je Real jer u Barcu se Neymar vratiti neće, a ostali ni približno nemaju traženi novac...

U cijeloj priči spremni su ponuditi zamjene s još nekim igračima, prije svih su tu u kombinacijama Karim Benzema (30), Toni Kroos (28) te Marcelo (29). Zidane bi, kada bi se riješio svih tih 'teškaša' te doveo Hazarda i Kanea, možda i Neymara(!), imao mladu i poprilično potentnu momčad željnu dokazivanja. Od budućih zvijezda na raspolaganju su mu sve igrači do 25 godina starosti - Isco, Dani Ceballos, Marco Asensio, Borja Mayoral, Mateo Kovačić, Marcos Llorente, Casemiro, Lucas Vazquez, Raphael Varane, Carvajal, Vallejo...

Tako bi Real Madrid i bez Ronalda, Modrića, Balea..., ponovno imao konkurentu momčad kojom bi mogao parirati Barceloni. Svježa krv je neophodna ovoj momčadi 'kraljeva', navijači su se već pomalo zasitili Ronalda pa bi ljetni prijelazni rok mogao biti izuzetno zanimljiv. Jedva čekamo!

(Tportal.hr)

Učitaj još novosti