31. 01. 2018 - 19:14
Real ipak kupuje u posljednjim satima: Na Bernabeu stiže...
907
Shares
Real ipak kupuje u posljednjim satima: Na Bernabeu stiže sjajni veznjak, Hrvat dobio odriješene ruke

ŽELE PAREDESA IZ ZENITA

Real ipak kupuje u posljednjim satima: Na Bernabeu stiže sjajni veznjak, Hrvat dobio odriješene ruke

31. 01. 2018 - 19:14
0
Shares

Real Madrid traži pojačanja u veznom redu, a čini se da je Mateo Kovačić na izlaznim vratima "Santiago Bernabeua". Zinedine Zidane uporno tvrdi da novih pojačanja neće biti, a interesantno da Španci mogu kupovati igrače od 2. februara.

Kraljevi su navodno krenuli po Leandra Paredesa iz Zenita. Kako pišu španski mediji, Real je Argentinca spreman platiti 35 milijuna eura, a u suprotnom smjeru poslao bi i Matea Kovačića.

Više je nego jasno da na mladog Hrvata ozbiljno i ne računaju u Madridu. 23-godišnji Pardes je u Sankt-Petersburg došao prošlog ljeta iz Rome za 23 miliona eura, ali sjajna polusezona nije promakla najvećim evropskim klubovima.

Argentinski veznjak je u 27 utakmica upisao pet golova i šest asistencija za Zenit, a ujedno je i oduševljavao odličnim partijama za rusku momčad. Rusi za njega traže čak 80 miliona eura, ali prvak Evrope voljan je osim novca ponuditi i Hrvata.

Bivši as Dinama i Intera navodno je protiv odlaksa u Rusiju, a interesovanje za njegove usluge pokazali su Liverpool, Manchester United i Nerazzurri za koje je već nastupao.

Kovačić je sarađivao s Robertom Mancinijem, trenerom Zenita, dok je igrao u milanskom Interu u sezoni 2014/2015., te ne bi čudilo da dođe i do nove saradnje.

Mladi hrvatski veznjak je 2015. godine došao u Madrid iz Intera za 31 milion eura. U 90 nastupa za Real upisao je tri gola i sedam asistencija, a osvojio je dvije Lige prvaka i špansko prvenstvo.

Učitaj još novosti