30. 01. 2018 - 18:17
Alonso na 24 sata Le Mansa: "Mnogo toga može krenuti naopako,...
907
Shares
Alonso na 24 sata Le Mansa:

BIVŠI SVJETSKI PRVAK

Alonso na 24 sata Le Mansa: "Mnogo toga može krenuti naopako, ali sam spreman"

30. 01. 2018 - 18:17
0
Shares

Vozač McLarena Fernando Alonso učestvovaće sa Toyotom ove godine u trci 24 sata Le Mansa, kao i u FIA Svjetskom šampionatu izdržljivosti (WEC), saopštila je danas njegova ekipa.

Dvostruki svjetski prvak Formule 1 želi da učestvuje u automobilskim takmičenjima izdržljivosti, kako bi se izjednačio sa Grahamom Hillom, koji je šezdesetih godina prošlog vijeka osvojio titule šampiona Formule 1, Indianapolis 500 i 24 sata Le Mansa.

"Nikada se nisam stidio reći da mi je cilj da osvojim triplu krunu motosporta - Veliku nagradu Monaca, Indy 500 i 24 sata Le Mansa. Prošle godine smo pokušali na Indyju, bili smo blizu, ali nismo uspjeli. Ove godine zahvaljujući McLarenu imam priliku da se trkam za pobjedu u Le Mansu. To je veliki izazov, mnogo toga može krenuti naopako, ali spreman sam i radujem se tome", rekao je Alonso, preneo je Sky.

Alonso je prošle nedjelje učestvovao u trci 24 sata Daytone, a prema dogovoru sa Toyotom, 36-godišnji Španac će učestvovati u što više rundi Svjetskog šampionata izdržljivosti.

McLaren i Alonso su se dogovorili da je Formula 1 glavni prioritet, zbog čega će propustiti takmičenje u Japanu u sklopu WEC sezone 21. oktobra, kako bi učestvovao u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD.

Trka 24 sata Le Mansa održaće se 16. i 17. juna.

Učitaj još novosti