29. 01. 2018 - 18:18
Galacticosi III: Real će potrošiti pola milijarde funti i...
907
Shares
Galacticosi III: Real će potrošiti pola milijarde funti i ovako će izgledati naredne sezone

IZUZETNO JAK TIM

Galacticosi III: Real će potrošiti pola milijarde funti i ovako će izgledati naredne sezone

Sport.ba/Germanijak
29. 01. 2018 - 18:18
0
Shares

Real Madrid planira još jedanput zatresti nogometno tržište, prvi put učinili su to dovevši Zinedinea Zidanea i Luisa Figa, debelog Ronalda, Davida Beckhama u razdoblju od 2000. do 2004., potom ponovili s dovođenjem Cristiana Ronalda i Kake u istom prijelaznom roku, a sad u treću generaciju „Galacticosa“ iduće ljeto sprema uložiti nevjerojatnih pola milijarde funti!

Ova sezona bit će rezultatski neuspjeh, čak osvoji li Zidane na ljeto treću Ligu prvaka u nizu, a kako bi ublažio gnjev navijača, Florentino Perez će povući standardan potez svakog predsjednika Kraljevskog kluba kojemu je uzdrmana stolica i odriješiti novčanik.

Planira uložiti 500 miliona funti u dovođenje tri megazvijezde iz Peremier lige. Najprije želi srušiti svjetski rekord za Chelseajeva Edena Hazarda za kojeg je spreman iskrcati 200 miliona funti (oko 230 miliona eura) te mu pridružiti golmana Manchester Uniteda Davida de Geu (100 miliona funti) i napadača Tottenhama Haryja Kanea (200 miliona funti), a šlag na torti bio bi angažman Mauricia Pochettina na Realovu klupu.

Najpedantniji statističari španskog nogometa ne pamte kad je Real zaostajao 19 bodova za Barcelonom nakon nešto više od polovice sezone i Perezu se upalio alarm, a kako jedan od najrastrošnijih svjetskih klubova nije trošio previše u posljednjih četiri godine ove bi mogao probiti plafon…

Najveći problem u dovođenju ove igračke trojke bit će Hary Kane koji ima poseban odnos s navijačima Tottenhama, a sama ponuda od 200 miliona funti te ogromna plata neće ga slomiti, no mogao bi ga nagovoriti omiljeni trener Mauricio Pochettino i on bi mogao biti ključan uvjet u pregovorima sa stasitim Englezom.

Eden Hazard bio je na Zidaneovoj listi želja ove sezone, ali odlučio je pričekati s njegovim dovođenjem, a Hazard je nedavno odbio započeti pregovore sa Chelseajem oko novog ugovora jer želi pričekati ponudu Real Madrida.

David de Gea nije novo ime na Realovom popisu potencijalnih pojačanja, naprotiv, Perez i društvo već su bili i odustali od njega jer im je bio preskup, ali vratio se u kombinacije kad je projicirani nasljednik Keylora Navasa, 23-godišnji golman Athletica Kepa Arrizabalaga, potpisao novi ugovor kojim su ga Baski zaštitili otkupnom klauzulom od 70 miliona funti. Perezova logika u ovom poslu jest, kad već moram iskrcati 100 milijuna za klinca, zašto ne bih dodao još 30 i doveo zrelog golmana.

Real Madrid u razdoblju od 2010-17. suprotno vlastitom renomeu jedan je od „najškrtijih“ nogometnih bogataša, njegovi su treneri potrošili čak manje od poslovično škrtog Wengera u tih sedam godina. Real je potrošio ukupno 172 miliona funti na pojačanja u tom vremenu, a Arsenal 220, dok je Manchester United na igračka pojačanja bacio u vjetar nevjerovatnih 815 miliona funti!

Kraljevski klub bi tako iduće sezone s klupe mogao voditi Mauricio Pochettino, a momčad bi mu mogla igrati u sastavu: De Gea – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Modric, Kroos – Hazard, Kane, Ronaldo.

Učitaj još novosti