26. 01. 2018 - 09:30
Odrastao bez oca, majka ga istjerala iz kuće: Bio je...
907
Shares
Odrastao bez oca, majka ga istjerala iz kuće: Bio je beskućnik, a danas je jedna od najvećih zvijezda NBA lige

JIMMY BUTLER

Odrastao bez oca, majka ga istjerala iz kuće: Bio je beskućnik, a danas je jedna od najvećih zvijezda NBA lige

26. 01. 2018 - 09:30
0
Shares

Jimmy Butler odrastao je u malom gradu na periferiji Houstona bez oca. Ako ne znate ovu priču, vjerovatno ćete pomisliti da će naredna rečenica biti o tome kako mu je majka pomogla da postane čovjek kakav je danas. Na neki način jeste, ali ne na onaj koji ste očekivali. Sa 13 godina, majka ga je izbacila iu kuće i ostavila ga sa ovim riječima "Ne sviđaš mi se. Moraš ići."

Onda je Butler godinamama mijenjao kuće svojih prijatelja do završne godine srednje škole kada ga je majka jednog njegovog drugara uzela pod svoje i učinila ga članom svoje porodice - porodice koja je već imala sedmero djece.

"Prihvatili su me u porodicu, a to nije bilo zbog košarke", rekao je Butler o Michelle Lambert i njenoj porodici. "Jednostavno je bila brižna. Radila je stvari poput takvih. Nisam mogao vjerovati".

Što se tiče košarke, evo rezimea njegovog nevjerovatnog puta: od nepoznatog igrača u srednjoj školi preko koledž košarke do NBA drafta (30. pick) pa nagrade za igrača koji je najviše napredovao i All-Stara i raspucavanja sa Michaelom Jordanom. Tako da, nemojte se osjećati loše zbog Butlera. Ne zato što je sada bogat i poznat, nego jer nikada nije želio da ga se sažaljeva, a ta priča kreće još prije NBA drafta.

"Molim vas, znam da ćete nešto napisati. Samo tražim da ne pišete na način zbog kojeg će me ljudi sažaljevati. Mrzim to", govorio je prije drafta. "Nema razloga za žaljenje. Volim ono što mi se desilo. Zbog toga sam postao to što jesam. Zahvalan sam zbog izazova s kojima sam se suočio. Molim vas, nemojte da me sažaljevaju".

 

Učitaj još novosti