25. 01. 2018 - 18:58
Kraj čuvene generacije: Hrvate napustio Červar, a sa njim...
907
Shares
Kraj čuvene generacije: Hrvate napustio Červar, a sa njim otišle još dvije igračke legende

OPROŠTAJ

Kraj čuvene generacije: Hrvate napustio Červar, a sa njim otišle još dvije igračke legende

25. 01. 2018 - 18:58
0
Shares

Hrvatski rukometaš Igor Vori (37) rekao je na konferenciji za medije pred utakmicu Hrvatske i Češke da se oprašta od nacionalnog dresa.

Iskusni rukometaš je rekao da je vrijeme da igru nacionalnog tima preuzmu neki mlađi igrači.

"Jučer sam se svima zahvalio. Poslije 15 godina igranja smatram kako je vrijeme da mladi igrači preuzmu stvari u svoje ruke. Biću im od pomoći u svakom trenutku i bilo kom smislu. Siguran sam da će se hrvatski rukomet uzdići. Svima želim svu sreću", rekao je Vori, javlja Index. 

Vori je sa reprezentacijom Hrvatske osvajao medalje na svim velikim takmičenjima - ukupno devet, zlato i bronzu sa Olimpijskih igara, zlato, bronzu i dva srebra sa SP i još dva srebra i bronzom sa Evropskih šampionata. 

Na prvenstvu organizovanom u Hrvatskoj, domaćin je ispao poslije poraza od Francuske i boriće se protiv Češke za peto mjesto. 

"Ne znam hoću li sutra igrati. To morate da pitate selektora. Utakmica sa Češkom ne donosi ništa, nema veze s vezom, ali je bitno da se pobjedom oprostimo od turnira. Teško je, ali želimo pobjedu za naše zadovoljstvo", zaključio je Vori. 

Još jutros na Instagramu je svoj kraj reprezentativne karijere objavio i Denis Buntić, koji je uskočio u ekipu kao rezerva nakon povrede Domagoja Duvnjaka u prvoj utakmici sa Srbijom. 

"Nakon dugooooo godina oproštaj od repke! Hvala dečki na svemu! Iznad svih HRVATSKA", napisao je 35-godišnji Buntić, igrač Pick Szegeda, koji za Hrvatsku igra od 2005. godine. 

U hrvatskom dresu osvojio je dva svjetska srebra, evropsko srebro i broncu te olimpijsku bronzu 2012.   

Nešto ranije je i hrvatski selektor Lino Červar najavio odlazak sa klupe nacionalnog tima rekavši da učinak na prvenstvu nije neuspjeh, ali da nije ostvario ono što je želio.

 

Učitaj još novosti