25. 01. 2018 - 16:35
Bio prvak Francuske u tenisu, optužen je za namještanje...
907
Shares
Bio prvak Francuske u tenisu, optužen je za namještanje utakmice, a sada je jedan od najboljih u Evropi

ISTINSKI PRVAK

Bio prvak Francuske u tenisu, optužen je za namještanje utakmice, a sada je jedan od najboljih u Evropi

25. 01. 2018 - 16:35
0
Shares

Malo je poznato kako je francuski specijalist za odbranu Luka Karabatić (29) u sportsku karijeru krenuo kao - tenisač! Prije 20 godina osvojio je i francusko prvenstvo za uzraste do deset godina, a 2006. odigrao je i sedam kvalifikacijskih mečeva za glavni žrijeb Futuresa.

Tri put je pobijedio, ali nikad nije uspio ući u glavni turnir. U tom je periodu bio 1119. igrač svijeta, ali dvije godine poslije ostavio se reketa i prešao na loptu. Štaviše, postoji i njegov profil na raznim teniskim stranicama koje se bave širim statistikama.

Imao je 19 godina kada je počeo trenirati rukomet u mladoj ekipi Montpelliera i godinu kasnije počeo je igrati za seniore. U prve dvije godine profesionalne karijere, Luka je dvaput bio prvak Francuske, a 2006. je debitirao na Francusku na prijateljskom turniru u Argentini.

Trenutno je igrač PSG-a gdje mu je i brat Nikola, a odbrana Francuske bez njega je nezamisliva. Braća Karabatić bili su jedni od 16 optuženih koji su se pojavili pred sudom, a osuđeni su i da su namjestili rezultat poluvremena utakmice na koji je uplaćen iznos od 100 hiljada eura, pišu 24sata.hr.

Nikola Karabatić je na sudu negirao sudjelovanje u prevari rekavši kako se njegova tadašnja partnerica kladila i da je bez njegova znanja preuzela aplikaciju za klađenje na laptopu. Ona je to potvrdila. Luka Karabatić priznao je da se kladio sa svojom djevojkom i rekao da je to bila "glupost mladog igrača".

Učitaj još novosti