24. 01. 2018 - 09:00
Lakersi priredili senzaciju, LeBron ušao u historiju NBA lige
907
Shares
Lakersi priredili senzaciju, LeBron ušao u historiju NBA lige

NBA

Lakersi priredili senzaciju, LeBron ušao u historiju NBA lige

24. 01. 2018 - 09:00
0
Shares

Sinoć je odigrano pet utakmica u NBA ligi.

Košarkaši LA Lakersa priredili su senzaciju pošto su na svom terenu porazili Boston i to sa tijesnih 108:107.

Bila je to prava drama do posljednjeg zvuka sirene, ali su Lakersi na kraju izdržali žestok pritisak rivala. Mada je u prvom planu bio Kyle Kuzma sa svojih 17 poena u završnom kvartalu, četiri presudna ubacio je Jordan Clarkson u završnih 30 sekundi utakmice. Sve sa linije slobodnih bacanja.

San Antonio je na svom terenu slavio rutinski protiv Cleveland Cavaliersa i to sa 114:102, čime je aktuelni vicešampion ubilježio šesti poraz u posljednjih sedam utakmica, odnosno čak deseti neuspjeh u prethodnih trinaest mečeva! 

Bez prehlađenog Kevina Lovea Cleveland je bio još lakša meta za raspoložene Spurse. Nisu Cavsima pomogli ni treninzi, ni hitni sastanci, ni "eksplozivni razgovori" u svlačionici, što su američkim medijima potvrdli prvo trener Tyron Lue, onda i Kevin Love. Tim iz Ohija nije se uspio iščupati i sada je u pitanje doveo čak i treću poziciju na tabeli, pošto za vratom dišu Miami i Washington.

Lebron James je utakmicu završio sa 28 poena čime je ušao u odabrano društvo onih koji su tokom karijere prebacili magičnih 30.000 koševa, a on je ujedno postao i najmlađi kome je tako nešto pošlo za rukom. Sa 33 godine i 24 dana starosti, čime je pretekao Kobeja Bryanta. Crna Mamba je ovaj podvig napravila sa 34 godine i 104 dana. 

Sacramento se sladio na Floridi i savladao Orlando rezultatom 105:99. Kingsi su tako prekinuli crni niz od osam poraza.

Pobjednički marš Kingsa upotpunio je rezervista Garrett Temple, koji je za 40 minuta na parketu ubacio 34 poena! Njega je u stopu ispratio Willie Cauley-Stein sa 21 košem. 

Golden State je upisao i desetu uzastopnu pobjedu nakon rutinske predstave protiv New Yorka, a u pobjedi rezultatom 123:112 Steph Curry upisao je 32 poena. Oklahoma je na svom terenu savladala Brooklyn sa 109:108 i to zahvaljujući reakciji Russella Westbrooka u posljednjim trenucima. On je ujedno bio i najefikasniji igrač utakmice sa 32 poena. 

Učitaj još novosti