23. 01. 2018 - 17:45
Otkrivena mračna prošlost najveće senzacije Australian Opena:...
907
Shares
Otkrivena mračna prošlost najveće senzacije Australian Opena: Amerika bijesna na njega

TENNYS SANDGREN

Otkrivena mračna prošlost najveće senzacije Australian Opena: Amerika bijesna na njega

23. 01. 2018 - 17:45
0
Shares

Američki teniser Tennys Sandgren napravio je senzaciju na Australian openu, a kako je iznenada dospio u centar pažnje, otkrivena je i njegova "mračna" prošlost, koju on sada pokušava da sakrije.

Sandgren, trenutno 97. teniser na svijetu, uspio je na iznenađenje svih doći do četvrtfinala u Melbourneu, gdje će igrati protiv još jednog iznenađenja Hyeona Chunga iz Južne Koreje. 

26-godišnjak iz Tennesseeja je eliminisao Chardyja, Wawrinku, Marterera i Thiema pa je njegova igra jedna od glavnih tema u Melbourneu.

Ali, slava je donijela i "prekopavanje" po biografiji i uvijek neizbježnim profilima na društvenim mrežama. Tako je otkriveno da je Sandgren veliki pristalica konzervativnog američkog predsjednika Donalda Trampa, ali i alternativnih desničarskih pokreta, prenosi Sportklub.rs. Tako je "ritvitovao" objavu Nicolasa Fuentesa, pristalice rasističkog pokreta bijelih suprematista, koji je učestvovao na skupu u Charlottesvilleu, gdje je jedan protestant i nastradao. 

Zbog spornih tvitova u kojima je neprimjereno komentarisao izgled Serene Williams, hvalio ekstremne desničare, došao je na udar medija. Potom je svoje tvitove obrisao, a ponašanje "korigovao". 

"Ja nisam takva osoba ni u jednom od tih pogleda", rekao je Sandgren, koji je istakao da nije pristalica alternativnih desničarskih pokreta. 

On je dodao i da je sporne tvitove izbrisao jer ga nije sramota istih, već želi da stvori "noviju, čistiju" verziju sebe. 

"Ljudi mogu da naprave skrinšot, da sačuvaju ili podijele sve što žele. Ja to znam i to je u redu. To je što je. Ipak, smatram da nije loš momenat da se krene naprijed", dodao je Sandgren koji je za sebe istakao da je privržen kršćanstvu.

Učitaj još novosti