23. 01. 2018 - 15:58
Čilić: Velika pobjeda, vjerujem u plasman u finale!
907
Shares
Čilić: Velika pobjeda, vjerujem u plasman u finale!

NAKON TRIJUMFA NAD NADALOM

Čilić: Velika pobjeda, vjerujem u plasman u finale!

23. 01. 2018 - 15:58
0
Shares

Marin Čilić ostvario je novi veliki uspjeh i plasirao se u drugo polufinale Australian Opena u karijeri. U četvrtfinalu je svladao svoju „crnu mačku“ Rafaela Nadala nakon predaje španskog tenisača pri rezultatu 3-6, 6-3, 6-7, 6-2, 2-0 za Čilića.

„Ovo je velika pobjeda. Iako nisam najbolje ušao u meč, od početka sam pokušavao dizati intenzitet igre, a kada sam uhvatio razinu, pokušao sam taj intenzitet držati do kraja. Što je meč više odmicao to sam igrao bolje, sigurnije, pogađao sam winnere. Rafa je jako dobar teniser, uvijek traži način kako da dođe do poena, čak i kada ne može igrati najbolje zbog povrede“, rekao je Čilić.

Čilić će u polufinalu igrati protiv 49. tenisera svijeta, Engleza Kylea Edmunda koji je u četvrtfinalu svladao favoriziranog Grigora Dimitrova 3:1. Čilić se s Edmundom susreo jednom i hrvatski teniser je u tom meču slavio 6-3, 7-6.

„Edmund na turniru igra vrhunski, u odličnoj je formi, ima odličan servis i forhend. Ipak, moram se fokusirati na svoju igru i vjerujem da ću na kraju izboriti finale“, rekao je za kraj Čilić.

Učitaj još novosti