23. 01. 2018 - 13:13
VELIKO POJAČANJE ZA ZMAJEVE Kako što je i najavio u 'As...
907
Shares
VELIKO POJAČANJE ZA ZMAJEVE Kako što je i najavio u 'As exkluzivu' - Elvir Ibišević u dresu BiH

PROSINEČKI GA POZVAO ZA AMERIČKU TURNEJU

VELIKO POJAČANJE ZA ZMAJEVE Kako što je i najavio u 'As exkluzivu' - Elvir Ibišević u dresu BiH

23. 01. 2018 - 13:13
0
Shares

Vedad Ibišević oprostio se od dresa bh. selekcije, ali i dalje ćemo gledati prezime Ibišević u bh. selekciji.

Naime, selektor Robert Prosinečki odlučio je pozvati 19-godišnjeg Elvira Ibiševića u bh. reprezentaciju za susrete sa SAD-om i Meksikom.

elvir-ibisevic

Obzirom da Ibišević trenutno nastupa za University of Nebraska Omaha u SAD-u i da mu je sezona u punom jeku, on će se Zmajevima pridružiiti na aerodromu u Los Angelosu.

Bitno je naglasiti da je Ibišević junior odigrao pet utakmica za U-17 reprezentaciju SAD, a prije dvije godine zajedno s još 12 mladih igrača iz Amerike bio je na dodatnoj probi u kampu reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici.

4

Da bi želio nastupati za svoju Bosnu i Hercegovinu nagovijestio je našem Muhamedu Bikiću tokom njegove posjete Americi. Naime, tokom boravka u Americi novinar Muhamed Bikić posjetio je Akademiju Dragons u Chicagu koju vodi bosanac Nedžad Dervišević i tom prilikom se susreo s jednim od najtalentovanijih mladih bh. fudbalera preko Atlantika Elvirom Ibiševićem.

27021543-1553218534762408-1924492776458287910-o

U eksluzivnom razgovoru za "As exkluziv sa Muhamedom Bikićem", Elvir je izrazio želju da nastupi za Bosnu i Hercegovinu, a ona mu se ubrzo i ispunila, jer se njegovo ime našlo na spisku novoizabranog selektora Roberta Prosinečkog za predstojeće utakmice sa SAD i Meksikom.

"Krajnji cilj je nastup za BiH. Velike su šanse da jednog dana ako Bog da zaigram za našu Bosnu i Hercegovinu", poručio je Elvir krajem prošle godine, vjerovatno ni ne mogavši naslutiti da će poziv dobiti već sada.

3

Elviru želimo puno sreće u dresu jedine domovine i da nadmaši svog prezimenjaka Vedada koji je ostavio neizbrisiv trag u najdražem dresu.

2

Učitaj još novosti