23. 01. 2018 - 13:04
Senzacionalni Čilić ide po naslov: Rovovska borba i velika...
907
Shares
Senzacionalni Čilić ide po naslov: Rovovska borba i velika drama, Nadal je morao pružiti ruku

AUSTRALIAN OPEN

Senzacionalni Čilić ide po naslov: Rovovska borba i velika drama, Nadal je morao pružiti ruku

23. 01. 2018 - 13:04
0
Shares

Marin Čilić je u polufinalu Australian Opena! Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal predao mu je na početku petog seta zbog velikih bolova, ali to ne umanjuje pobjedu Hrvata rođenog u Međugorju.

Prvi reket svijeta predao je meč kod rezultata 3:6, 6:3, 6:7, 6:2, 2:0 za hrvatskog tenisera. 
 
Ujedno Čilić ima sjajnu priliku za finalu, igrat će protiv Britanca Kylea Edmunda koji je iznenadio Bugarina Grigora Dimitrova, trećeg tenisera svijeta. U jedinom dosadašnjem meču Čilić ga je lako pobijedio prošle godine u Shanghaiju.
 
Ovim je Čilić ponovio najbolji rezultat iz Australije, na istom mjestu je 2010. igrao polufinale u kojem ga je zaustavio Andy Murray.
 
Podsjetimo, Čilić je jedinu Grand Slam titulu osvojio 2014. godine na US Openu, a igrom protiv Nadala (dok ovaj nije pokazivao znake povrede) podsjetio je na te dane. 
 
U drugom dijelu žrijeba su ostali drugi nositelj Roger Federer, Čeh Tomaš Berdych, Južnokoreanac Hyeon Chung koji je šokirao Novaka Đokovića i američka senzacija Tennys Sandgren. 

Prvi set je donio break za Rafu i laganih 6:3. Činilo se da će Španac rutinski dobiti meč, ali je Marin uzvratio istom mjerom u drugom setu.

Treći je donio veliku borbu bukvalno za svaku lopticu, a odlučio je tie-break i doslovno jedna lopta.

Potom je Čilić spektakularnom igrom u četvrtom setu razbio Nadala, uništavao ga je bombama iz forhenda i bekenda, odlično je servirao i brzo je odjurio na 5:2. U tim trenucima Nadal je pozvao liječnika i požalio mu se na povredu, a trenerima na tribinama je pokazivao da mora predati meč jer se ne može vrhunski kretati.

Ipak, nije predao, veliki je to borac, ali nakon breaka u petom setu i 0:2 bilo je jasno da nema šta tražiti. Nadamo se samo da nije neka teža povreda koja bi prvog reketa svijeta udaljila na duži period van terena.

Učitaj još novosti