23. 01. 2018 - 11:00
Posao snova na pomolu: Kamere uhvatile Džeku dok 'bježi' s...
907
Shares
Posao snova na pomolu: Kamere uhvatile Džeku dok 'bježi' s priprema Vučice, u Londonu pao dogovor

DIJAMANT NADOMAK STAMFORD BRIDGEA

Posao snova na pomolu: Kamere uhvatile Džeku dok 'bježi' s priprema Vučice, u Londonu pao dogovor

23. 01. 2018 - 11:00
0
Shares

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH, Edin Džeko, kako pišu italijanski mediji danas, neće biti u prvom sastavu Rome u duelu 21. kola Serije A protiv Sampdorije.

"Il Messangero" tvrdi da trener Vučice Eusebio Di Francesco u prvi tim planira staviti mladog Patrick Schicka.

Strateg tima s "Olimpica" na ovaj korak se odlučio nakon što je postalo jasno kako će Džeko uskoro napustiti Rim i pojačati Chelsea.

Džekin menadžer Irfan Redžepagić nalazi se u Londonu, gdje je navodno dogovorio sve detalje transfera na "Stamford Bridge".

Engleski mediji tvrde da je Edin od Plavaca tražio platu od sedam miliona eura po sezoni i ugovor do 2022. godine. Međutim, londonski klub je spreman bh. kapitenu dati šest miliona po sezoni, i ugovor koji traje do 2021. godine.

Ukupni iznos obeštećenja koji bi aktuelni prvak Engleske trebao isplatiti Romi za Emersona Palmierija i Edina Džeku iznosi 50 miliona eura, plus 10 miliona bonusa.

Iz Italije nam jutros stižu vijesti da je Dijamant napustio pripreme Rome u Cornaredu, kao i da se povjerio pojedinim saigračima iz reprezentacije da je transfer nadomak realizacije.

Kamere su ga snimile kako pakuje svoje stvari i stavlja ih u gepek automobila s bh. registarskim oznakama, a društvo mu je pravila sestra Merima.

Ključan potez za transfer jučer je napravio Antonio Conte koji je nazvao Džeku i lično mu dao garancije da će igrati u Premiershipu.

Učitaj još novosti