23. 01. 2018 - 09:12
Nova iznenađenja: Treći teniser svijeta ispao u četvrtfinalu,...
907
Shares
Nova iznenađenja: Treći teniser svijeta ispao u četvrtfinalu, Mertens izbacila četvrtu igračicu svijeta

AUSTRALIAN OPEN

Nova iznenađenja: Treći teniser svijeta ispao u četvrtfinalu, Mertens izbacila četvrtu igračicu svijeta

23. 01. 2018 - 09:12
0
Shares

Britanski teniser Kyle Edmund ostvario je najveći rezultat u karijeri pobijedivši trećeg igrača svijeta Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 u Rod Laver Areni, što mu je donijelo plasman u polufinale Australian Opena u kojem čeka pobjednika dvoboja između Marina Čilića i prvog nositelja, Španca Rafaela Nadala.
 
Do svog prvog četvrtfinalnog dvoboja na Grand Slam turnirima 23-godišnji Edmund nikada prije nije pobijedio igrača iz društva Top 5, a poražen je i u oba meča koja je igrao protiv Dimitrova. Ipak, jutros je uzvratio prošlogodišnjem polufinalisti Australian Opena na najbolji mogući način za prijašnje poraze.
 
Edmund je šesti britanski teniser u Open eri koji se probio do polufinala na Australian Openu. Prije njega to su učinili Andy Murray, Tim Henman, Greg Rusedski, John Lloyd i Roger Taylor.

Bude li Edmundov rival u polufinalu Marin Čilić, protiv njega je izgubio jedini meč koji su igrali, prošle godine u 2. kolu turnira Masters 1000 serije u Šangaju. I protiv Nadala je igrao jednom prošle godine, također u 2. kolu turnira Masters 1000 serije, ali u Monte Carlu, gdje je Španac slavio u tri seta.
 
U prvom četvrtfinalu turnira teniserki Belgijka Elise Mertens, 37. na WTA listi, iznenadila je 4. teniserku svijeta, Ukrajinku Jelinu Svitolinu, i savladala je sa 6:4, 6:0 za 73 minute, plasiravši se tako prvi put u karijeri u polufinale Grand Slam turnira kao debitantica na Australian Openu. Svitolina je treći put u karijeri izgubila četvrtfinalni meč na Grand Slam turniru.
 
Mertens će u polufinalu igrati protiv pobjednice dvoboja Španjolke Carle Suarez Navarro i Dankinje Caroline Wozniacki, koji će započeti po završetku meča Čilić - Nadal. 

Učitaj još novosti