23. 01. 2018 - 09:00
Sapunica konačno gotova: Džeko napušta Romu, ali u transferu...
907
Shares
Sapunica konačno gotova: Džeko napušta Romu, ali u transferu od 100 miliona KM!

GOTOVO JE, DŽEKO PONOVNO OBLAČI PLAVI DRES

Sapunica konačno gotova: Džeko napušta Romu, ali u transferu od 100 miliona KM!

23. 01. 2018 - 09:00
0
Shares

Roma i Chelsea su postigli dogovor! Edin Džeko i Emerson Palmieri će preseliti na "Stamford Bridge", a kako bi se transfer kompletirao nedostaje samo konačni dogovor između bh. napadača i Chelseaja oko finansijskih detalja ugovora

Međutim, pojavile su se glasine da bi Džeko u Chelseaju mogao zarađivati dvostruko više nego u Romi - čak osam miliona eura godišnje.

Vrijednost transfera je 50 miliona eura, plus dodatnih deset miliona koje će Roma dobiti kroz bonuse, a Michy Batshuayi, kojeg žele i Sevilla i Borussia Dortmund, ipak neće otići u drugom smjeru.

Italijanski i engleski mediji su jučer pisali kako je problem dužina ugovora. Naime, Chelsea već godinama igračima koji su stariji od 30 godina daje samo jednogodišnje ugovore, a Džeko je tražio ipak nešto dugotrajniji dogovor.

Međutim, navodno je sve promijenio poziv Antonija Contea koji je lično uvjerio kapitena Bosne i Hercegovine da dođe u Englesku, piše Goal.

Pregovori bi trebali biti nastavljeni već danas, a nije nemoguće da do večeras uslijedi i službena potvrda velikog transfera. U slučaju da se transfer zaista realizuje, Edin će postati najplaćeniji 31-godišnjak u Ligama petice ikada. 

Tako bi s trona skinuo legendu Serije A, Gabriel Omar Batistutu, koji je 2000. godine prešao iz Fiorentine upravo na "Olimpico" za 26 miliona eura.

Učitaj još novosti