22. 01. 2018 - 23:02
Swansea šokirao Redse, najskuplji defanzivac svijeta imao debi...
907
Shares
Swansea šokirao Redse, najskuplji defanzivac svijeta imao debi iz noćne more

PREMIERSHIP

Swansea šokirao Redse, najskuplji defanzivac svijeta imao debi iz noćne more

22. 01. 2018 - 23:02
0
Shares
Swansea je ove godine postigao najmanje domaćih pogodaka među svim momčadima u Premier ligi (7), a Liverpool je najraspoloženiji u gostima i niko nije zabio više od njih, dali su ih čak 29. Međutim, i s takvom očajnom statistikom, posljednji Swansea je pred svojim navijačima ipak uspjela pobijediti Redse s 1:0. 
 
Bio je Liverpool daleko bolji, ali čini se da su preciznost ispucali u prošlom kolu i ludom slavlju na Anfieldu gdje su Manchester Cityju zabili čak četiri gola.
 
Premijerligaški debi u dresu Liverpoola imao je Virgil van Dijk koji je u odbrani zamijenio bolesnog Dejana Lovrena. I upravo je najskuplji branič u povijesti bio najopasniji čovjek u prvih pola sata igre. Iako je Liverpool imao 70 posto posjeda, samo su jednom u 30 minuta zapucali na protivnički gol, a pokušao je upravo Van Dijk, glavom nakon Oxladeovog ubačaja. Nekoliko minuta kasnije je on nabacio Salahu čiji je volej otišao preko gola.
 
Pogodak odluke je pao u 40. minuti. I ponovno je u glavnom planu bio Van Dijk koji je nakon kornera, umjesto da izbaci loptu, nenamjerno dodao na nogu Fernandezu. Argentinac je odbacio loptu do Mawsona koji je preciznim udarcem matirao Kariusa.
 
Posljednjih nekoliko minuta Swansea je igrao s desetoricom jer je u slavlju pogotka asistent Fernandez završio s krvavim nosom. Sudario se glavom sa strijelcem Mawsonom pa je morao na 'krpanje'.
 
U drugom poluvremenu je Liverpool prijetio, pokušavali su Salah, Firmino, Van Dijk, Ings,... ali je Fabianski čvrsto zaključao svoj gol i nije dopustio da ijedna od tih lopti završi u mreži. A u posljednjoj minuti smo vidjeli pravu ludnicu, Firmino je pogodio i vratnicu, ali nijedna lopta nije završila u mreži.
 
Nakon prošlosedmične euforije, Liverpool je doživio hladan tuš. Neki bi se čak usudili reći - no Lovren, no party...
Učitaj još novosti