22. 01. 2018 - 21:15
Lino Červar: Čeka nas Francuska koja je osvojila puno zlata
907
Shares
Lino Červar: Čeka nas Francuska koja je osvojila puno zlata

EVROPSKO PRVENSTVO

Lino Červar: Čeka nas Francuska koja je osvojila puno zlata

22. 01. 2018 - 21:15
0
Shares

Izbornik Lino Červar u pratnji dvojice reprezentativaca osvrnuo se na predstojeću utakmicu hrvatske reprezentacije protiv Francuske. Protivnika su ocijenili izuzetno kvalitetnom momčadi, no poručili su kako će mirnom igrom nastojati doći do pobjede i potrebne razlike za plasman u daljnji tijek Europskog prvenstva u rukometu, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak se nalazi na rehabilitaciji, pod kontrolom je liječnika i trenira pod posebnim režimom, izvijestio je novinare izbornik Lino Červar na konferenciji za medije u Hotelu ”Westin” u Zagrebu.

Za večeras je Červar najavio intenzivniji trening uoči utakmice sa Francuskom, nakon jučerašnjeg dana koji je bio namijenjen za opuštanje, kada su igrači imali vremena i za obiteljske posjete.

Govoreći o reprezentaciji Francuske, Červar je ocijenio kako je njihova rukometna liga superiorna te kako imaju velik broj kvalitetnih igrača, pa i u mlađim kategorijama.

„To je ekipa koja još uvijek ima one glavne motore kao što je lider reprezentacije Karabatić, Sorhaindo, od starijih igrača Gigou, Abalo. Tu je veliki broj igrača koji su nositelji svih dosadašnjih zlata… Dakle, jako ih poštujem i respektiram“, kazao je Červar.

„Ne smijemo zapostaviti njihov napad koji isto ima puno rješenja. I oni prate nas kao i mi njih. Prema tome, bit će to jedna velika borba“, poručio je Červar.

Hrvatski izbornik je pohvalio zagrebačku publiku koja je na prošloj utakmici, rekao je Červar, pomogla hrvatskim igračima da ustraju i ostvare pobjedu protiv Norveške.

„Moramo razumjeti da Hrvatska nije samo zastava, nije samo grb, nije samo himna, nego to je ukupnost svih njenih građana i tako mi je djelovalo, da su svi htjeli jedno te isto, a to je da uspijemo“, rekao je Červar.

Reprezentativac Marko Mamić kazao je kako je utakmica protiv Francuske izuzetno važna za Hrvatsku jer odlučuje o raspletu turnira.

„Okosnica ekipe je stara, koja je osvajala već mnogo medalja tako da uopće neće biti lako. A novi mladi igrači koji su došli su izrazito dobri, igraju jako dobro u svojim klubovima i cijeli ovaj turnir su pokazali da su visoke kvalitete“, ocijenio je Mamić momčad Francuske.

Hrvatska u zagrebačkoj Areni protiv Francuske 24. siječnja treba pobjedu od dva gola razlike postigne ili u toj pobjedi barem 22 gola, a ako da manje trebat će pobjedu od tri gola razlike.

Učitaj još novosti