22. 01. 2018 - 17:23
Nole drhtavim glasom rekao ono čega se svi plaše: Ne mogu više...
907
Shares
Nole drhtavim glasom rekao ono čega se svi plaše: Ne mogu više ovako, od danas do sutra...

AUSTRALIAN OPEN

Nole drhtavim glasom rekao ono čega se svi plaše: Ne mogu više ovako, od danas do sutra...

22. 01. 2018 - 17:23
0
Shares

Novak Đoković je poražen od Hyeona Chunga u osmini finala, a povreda ga je omela da pokaže svoj puni potencijal. Jasno je bilo da na Australian Open nije došao 100% spreman, a nakon ispadanja otkrio je i da je bio na lijekovima protiv upale kako bi izdržao napore u Melbourneu.

U prvom dijelu konferencije gdje je pričao na engleskom, Novak je nahvalio Chunga, dok je u drugom dijelu konferencije, pred srbijanskim medijima otvorio dušu i otkrio detalje o povredi i da je bio na lijekovima protiv upale da bi uopšte izdržao ovaj turnir.

Također je istakao i da ga možda čeka i nova duža pauza nakon konsultacije s doktorima, a da će možda uzeti u obzir i operaciju ukoliko stručnjaci kažu da je to pravo rešenje.

- Nije bila operacija jer sam bio uveren od strane svih stručnjaka da u to vreme to nije bila najbolja opcija za mene. Da li će se to pojaviti kao mogućnost, ne zna. Očigledno moram da se konsultujem sada sa njima. Očigledno nisam ni blizu stoprocentnog zalečenja te povrede. Nažalost pri kraju prvog seta je ponovo počelo malo da boli.

- Onda sam opet bio pod tim antiupalnim lekovima, koje nikako ne volim, ali sam na njima živeo godinu i po dana zbog ovoga, pa sam morao ponovo da ih konzumiram da bih izdržao ovaj turnir - rekao je Novak uz drhtanje u glasu i najavio da će sigurno pronaći dugoročno rešenje.

- Ali dobro, to je nešto što je normalno za sportiste  na visokom nivou, iako je ta hemija nešto što uvek ima neželjene nus pojave. Ali moram da pokušam da pronađem neko novo rešenje na duže staze. Da ne moram da se nalazim više u ovakvim situacijama da nalazim rešenje od danas za sutra, to nije fer. Ne znam, videćemo. Možda je duža pauza ponovo preda mnom, moram da snimim i da vidim sve - zaključio je Đoković, prenosi Telegraf.

Učitaj još novosti